10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj1,91 - ultima medie de admitere la liceu în Dolj

1,91 – ultima medie de admitere la liceu în Dolj

Elevii din Dolj au fost repartizați ieri  la liceele la care vor studia în următorii patru ani
Elevii din Dolj au fost repartizați ieri la liceele la care vor studia în următorii patru ani

Absolvenții de gimnaziu au fost repartizați ieri la liceele la care vor studia în următorii patru ani. În județul Dolj, la repartizarea computerizată au participat 4.183 de candidați. Colegiul Național „Frații Buzești“ a avut cea mai mare medie de admitere din județ la profilul matematică-informatică, ultimul elev fiind admis cu 9,85. Și la științele naturii de la același colegiu a fost concurență mare, ultima medie de admitere fiind 9,84. Cea mai mică medie de admitere la Colegiul Național „Frații Buzești“ a fost la științe sociale – 9,38.
La Colegiul Național „Carol I“, cea mai mare concurență a fost tot la matematică-informatică, ultimul admis având media 9,63.
Și anul acesta sunt multe licee la care media de admitere a scăzut mult sub 5. Din cele 111 specializări, la 44 dintre ele absolvenții de liceu au fost admiși cu medii sub 5. Cea mai mică medie de admitere a fost înregistrată la Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ din Călărași, la specializarea industrie alimentară, ultimul admis având 1,91. La liceele din Melinești și Amărăștii de Jos, ultima medie de admitere a fost 2. La aceste unități școlare s-au ocupat mai mult de jumătate din locuri. Sunt însă și unități școlare din Craiova care au specializări la care au fost ocupate doar câteva locuri dintr-o clasă. Pe această listă se află Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate Craiova, care au specializări unde au fost admiși şapte și respectiv şase candidați, la profilul electric. Nici Liceul „Voltaire“ nu și-a ocupat toate locurile. De exemplu, la științe sociale ultima medie a fost 5,47 și au fost ocupate opt din cele 28 de locuri disponibile la această specializare.
Sunt și unități școlare la care nu a fost ocupat nici un loc la profilul umanist. Un astfel de exemplu este la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești, specializarea filologie, rămânând libere toate cele 28 de locuri, conform datelor puse la dispoziție de aplicația Ministerului Educației Naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS