16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrapă conductele, se sparg străzile

Crapă conductele, se sparg străzile

În Craiova se mai puteau zări și ieri efectele ploii de luni. În curtea primăriei se lucra încă la astuparea gurii de canalizare care refulase cu o zi înainte, semafoarele de la intersecția străzilor Popa Șapcă, Unirii și A.I. Cuza tot nu funcționau, pe strada Păltiniș fusese astupată o groapă unde se surpase asfaltul, dar, la câteva zeci de metri depărtare, s-a produs ieri o avarie la o conductă de apă. Asfaltul a cedat și pe o alee din Parcul Tineretului, groapa apărută arătând cât de mult s-au măcinat straturile pe dedesubt.

Ploaia care a căzut luni în Craiova și care a arătat cât de deficitară este canalizarea orașului în condițiile unor precipitații abundente și-a arătat efectele și a doua zi. În curtea primăriei era și ieri agitație mare, pentru că încă se lucra la canalizarea care refulase cu o zi înainte, muncitorii trebuind acum să astupe gura de canal afectată. Ploaia a lăsat fără semaforizare și intersecția străzilor Popa Șapcă, Unirii și A.I. Cuza. Din cauza apei care a atins instalația electrică, la semafoare s-a produs un scurtcircuit, iar până ieri după-amiază acestea nu fuseseră repuse în funcțiune. „Am avut probleme după ploaia de luni. A fost un scurtcircuit la semafoarele de la Palace, dar s-a intervenit astăzi (ieri – n.r.) pentru a repara defecțiunea. Încă se lucrează“, a explicat Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova, regia din cadrul primăriei care are în administrare și semafoarele din oraș.
Ploaia de luni a produs o avarie și la o conductă de pe strada Ion Maiorescu. Compania de Apă Oltenia (CAO), operatorul de apă și canalizare al orașului, a precizat, ieri, că problema a fost rezolvată încă de luni și că groapa a fost astupată. Ieri, aici se afla o baliză de avertizare și se aștepta după firma care execută reparațiile finale la covorul asfaltic. O altă groapă care apăruse luni, pe strada Păltiniș, a fost astupată până ieri. Aici asfaltul se surpase serios, în apropiere de Secția 4 Poliție Craiova, în dreptul unui stâlp de iluminat public. Groapa, cu diamentrul mai mare de un metru și destul de adâncă, a fost acoperită cu nisip și pietriș, dar se putea observa că în această zonă a existat în trecut o avarie.
Strada Păltiniș a avut până la urmă „parte“ de o avarie și ieri. La câteva zeci de metri depărtare de locul unde luni s-a surpat asfaltul, ieri a crăpat o conductă de apă. Angajații CAO care s-au prezentat la fața locului au spart asfaltul și au început să scoată apa care se scursese, pentru a vedea unde s-a produs fisura. „Aici este magistrala de apă de 400 (diametrul în milimetri – n.r.). A crăpat, dar nu cred că are legătură cu ploaia de luni“, a spus unul dintre muncitori. „Nu este vorba de conducta magistrală a orașului, ci de o conducă de serviciu de 100 (milimetri – n.r.) care asigură distribuția apei. Probabil s-a produs vreo fisură, dar se va remedia. Nu a fost nevoie de oprirea apei potabile în zona respectivă“, au precizat reprezentanții Companiei de Apă.

S-a surpat asfaltul și pe o alee din Parcul Tineretului

După ploaia de luni, au apărut probleme și în Parcul Tineretului din Craiova. Pe o alee aflată chiar în vecinătatea intrării principale de la Water Park a apărut, ieri, o groapă mică în diametru, dar care trecea de glezna piciorului și arăta cât de mult s-a măcinat asfaltul pe dedesubt. Și pe celelalte alei din preajma complexului acvatic au apărut fisuri serioase, nu doar în asfaltul de deasupra, ci și în straturile de beton de dedesubt. Parcul se află în administrarea RAADPFL, dar de refacerea aleilor răspunde primăria. Municipalitatea a refăcut, recent, câteva alei din parc (cele dinspre fostul restaurant Stejarul), dar reparația s-a rezumat doar la răzuirea stratului vechi de asfalt și turnarea altuia. Se pare că nu este însă suficient, din moment ce straturile de dedesubt sunt măcinate, iar unele alei din Parcul Tineretului ar avea nevoie de reparații capitale.
Nu este prima dată când o ploaie căzută în Craiova produce efecte pe termen lung. Anul trecut, după potopul de pe 13 iunie, avariile la conductele de apă ale orașului au început să apară una după alta, la fel și gropile din carosabil provocate de lăsarea bruscă a asfaltului. Cea mai mare surpare de asfalt a avut loc chiar la kilometrul 0 al Craiovei, pe una dintre bretelele pasajului suprateran, care a și dus la închiderea circulației rutiere în zonă pentru mai bine de o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS