9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondescu şi Temelescu au scăpat de puşcărie, dar nu şi de condamnare

Condescu şi Temelescu au scăpat de puşcărie, dar nu şi de condamnare

Marin Condescu, actualul creditor al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul
Marin Condescu, actualul creditor al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul

Fostul preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, şi fostul vicepreşedinte al clubului, Viorel Temelescu, au fost condamnaţi, la sfâşitul săptămânii trecute, de Tribunalul Olt, la închisoare cu suspendare, într-un dosar de spălare de bani. Actualul preşedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Marin Condescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de supraveghere de patru ani.
De asemenea, Viorel Temelescu, fosta mână dreaptă a lui Marin Condescu, a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare şi o perioadă de trei ani de supraveghere.
Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată de către inculpaţi şi procurori. Cei doi boşi de la Clubul Pandurii nu şi-au recunoscut faptele şi au preferat să solicite mai multe expertize în dosarul care a vizat activitatea acestora la clubul de fotbal recent retrogradat în liga a doua.
Cei doi inculpaţi au fost trimişi de judecătorii Tribunalului Olt să presteze muncă neremunerată, timp de 60 de zile, în unităţi de învăţământ din municipiul Târgu Jiu și au fost obligaţi la plata a câte 5.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Judecat pentru spălare de bani

Este de amintit că Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. Totodată, colegul său de dosar, fostul vicepreședinte al clubului Pandurii, Viorel Temelescu, a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.
Despre Condescu, anchetatorii au spus că a împrumutat clubul cu diferite sume de bani şi a retras din conturile echipei mai mult decât a împrumutat.
De asemenea, Viorel Temelescu s-ar fi implicat în realizarea unei cesiuni de creanţă provenită din achiziţia tichetelor de masă pentru mineri. Banii nu ar mai fi ajuns la firma furnizoare, ci la clubul condus de Condescu. În cele din urmă, banii au fost viraţi furnizorului.
„În perioada 23.03.2011-29.09.2011, în ca­litate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a semnat în fals la rubrica «cesionar» şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false. Ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, înscrisurile au fost prezentate spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei“, potrivit procurorilor gorjeni.
Marin Condescu ar fi câştigat sume de bani de pe urma banilor împrumutaţi la club: „În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, şi-a însuşit personal, în mod necuvenit, suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Între timp, Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a retrogradat în liga secundă şi se află în insolvenţă, având datorii de aproape șase milioane de euro.
Inclusiv Marin Condescu are de încasat de la clubul pe care l-a condus suma de 800.000 de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS