27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPlombe de ochii electoratului, pe strada Abatorului

Plombe de ochii electoratului, pe strada Abatorului

Craiovenii care locuiesc pe strada Abatorului din cartierul Mofleni și pe aleile adiacente s-au trezit, ieri, cu asfaltatorii la poartă. O echipă de la Delta ACM, firma care se ocupă de repararea străzilor, aleilor și parcărilor din oraș în baza unui acord-cadru în valoare de 135 de milioane de lei, s-a prezentat, ieri-dimineață, pe Aleea 1 Abatorului, și a început să toarne asfalt. Cum drumul nu a mai fost reabilitat de ani buni și prezenta fisuri serioase, ba se și lăsase pe mai multe porțiuni, localnicii s-au bucurat. Numai că bucuria lor a fost de scurtă durată, când au văzut modul în care lucrau muncitorii. Asfaltul era aruncat din loc în loc, când pe mijlocul drumului, când în dreptul porților localnicilor, și tasat în mare grabă cu un compactor. Fără a se curăța în prealabil suprafața, fără a se folosi vreo emulsie! Pe anumite porțiuni, asfaltul turnat direct pe nisip se lăsa sub picioarele localnicilor.
Unul dintre locuitorii de pe Aleea 1 Abatorului luase o lopată și mai întindea din asfaltul pus de muncitori în fața porții sale. „Asta e lucrare?! Am adunat eu repede pietrele și am strâns nisipul ca să se prindă asfaltul, dar degeaba. Se treziră acum, înainte de alegeri, să ne scoată ochii cu plombele ăstea! Până acum ce au făcut?! Să vină primarul care candidează să vadă bătaia asta de joc, iar dacă el mă convinge că asta e o lucrare bine făcută, eu îl votez!“, a spus acesta. „Ce plombe sunt ăstea, turnate așa, direct pe asfalt? Și cu restul de crăpături ce fac, pe astea cum le astupă? Toată strada este făcută praf, nu doar pe unde plombează ei. Asta chiar e bătaie de joc!“, a adăugat un alt localnic.

„Noi doar facem cum ni se spune“

În timp ce oamenii își manifestau nemulțumirea față de modul cum se turnau plombele, angajații de la Delta ACM își vedeau de treabă. Când au terminat de turnat asfaltul avut la dispoziție, au luat o pauză. „Ce să vă zic eu, noi doar facem cum ni se spune. Am fost trimiși aici să turnăm niște plombe pe unde arată strada mai rău, pe unde sunt gropi, fisuri. Asta ni s-a spus, nimic mai mult. Am înțeles că o să vină și cu asfaltarea pe strada asta în perioada următoare, dar până atunci noi mai turnăm plombe. Terminăm cu aleea aceasta (Aleea 1 Abatorului – n.r.) și intrăm și pe celelalte“, a explicat unul dintre muncitori.
Lucrarea făcută de Delta ACM pe Aleea 1 Abatorului s-ar încadra fără probleme la capitolul „praf în ochii electoratului“, pentru că plombele turnate aici par, într-adevăr, fără noimă. Strada ar avea nevoie urgentă de reparații, dar în nici un caz de genul celor făcute acum. În ciuda celor spuse de muncitori în privința asfaltării în perioada următoare a acestei alei, strada Abatorului cu aleile adiacente nu apare pe lista cu cele 86 de străzi propuse de primărie pentru lucrări de întreținere cu beton asfaltic în anul 2017. Reprezentanții Primăriei Craiova nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere legat de plombele turnate pe Aleea 1 Abatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS