10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRețea de traficanți de etnobotanice, destructurată de DIICOT Olt

Rețea de traficanți de etnobotanice, destructurată de DIICOT Olt

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt și ai Direcției de Operațiuni Speciale (DOS), coordonați de procurorii DIICOT Olt, au descins ieri-dimineață la șase adrese din Slatina, punând în aplicare 53 de mandate de aducere într-un dosar care îi vizează pe membrii unei rețele de traficanți de substanțe cu efect halucinogen. 45 de persoane au fost conduse la audieri, 15 dintre acestea urmând să fie puse, cel mai probabil, sub acuzare pentru trafic de droguri.
Rețeaua operează pe raza municipiului Slatina din septembrie 2015, în cei aproape doi ani membrii acesteia reușind să comercializeze aproximativ 10 kilograme de droguri, conform surselor din cadrul anchetei.
La perchezițiile de marți dimineață s-au găsit 35 de pliculețe cu substanțe etnobotanice, substanță albă și materiale vegetale uscate de culoare verde-olive, dar și un pistol cu bile, peste 160.000 de lei și peste 6.000 de euro.
Rețeaua era coordonată de Marius Ionuț Iordache, care la început a derulat „afacerea“ împreună cu o femeie, ulterior aderând alte 13 persoane. Printre acestea se numără și doi angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina – Ilie Leonard (Lale), brancardier la morga spitalului, și partenera sa de viață, Cristina Oana Dinu, asistentă în cadrul secției BFT. Dealerii, în majoritate tineri, unii fără ocupație, vindeau drogurile peste tot în municipiul Slatina, ocupându-se și de pregătirea dozelor.
Zonele preferate erau Baza 5 (în vecinătatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga“) și cartierul Progresul. Printre consumatori s-au numărat și minori.
Procurorii vor stabili câte persoane vor pune sub acuzare și dacă pentru acestea se va decide reținerea pentru 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS