22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoFlora, „spectacol“ de culori în centrul Craiovei

ExpoFlora, „spectacol“ de culori în centrul Craiovei

Flori de grădină și apartament, arbuști ornamentali și obiecte decorative sunt oferite craiovenilor zilele acestea de evenimentul ExpoFlora. Oameni din toate colțurile țării au adus la Craiova cele mai frumoase flori, pentru care au muncit încă din iarnă. Timp de trei zile, strada Theodor Aman din centrul orașului este locul unde craiovenii pot merge să admire și să cumpere cele mai frumoase flori.
Explozia de culori i-a făcut pe oameni să se oprească și să cumpere ceea ce le-a atras atenția cel mai mult. „Am cumpărat mai multe flori. Toate sunt foarte frumoase, am luat margarete, petunii. Prețurile sunt accesibile. În fiecare an vin și cumpăr flori când se organizează această expoziție. Este un eveniment foarte frumos pentru craioveni și sper să se organizeze în continuare. Eu stau la casă și mă bucur că am ocazia să cumpăr de aici cele mai frumoase flori“, spune Dana Dragotă.
Comercianții spun că încă din timpul iernii au muncit în sere, astfel încât să le ofere clienților cele mai frumoase flori. Florin Chirea este din Slatina și cultivă flori de șapte ani. „Am venit cu begonii, flori de piatră, salvie, petunii, mușcate. Este o meserie grea, dar frumoasă. Cultivăm în șase sere și mergem mereu să vindem în târguri și la astfel de evenimente. La început am pus doar panseluțe, apoi ne-am extins. Până anul trecut, tot profitul îl reinvesteam. Acum avem două centrale de încălzire pentru iarnă, asta ne ajută foarte mult răsadurile și producția este mai bună. Au început deja să vină oamenii să cumpere“, a mai spus comerciantul.
Expoziția este deschisă până duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS