16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCriminalul din Rovine, condamnat la 14 ani după gratii

Criminalul din Rovine, condamnat la 14 ani după gratii

Bogdan Dosoftei a primit o condamnare de 14 ani de închisoare
Bogdan Dosoftei a primit o condamnare de 14 ani de închisoare

Nicolae Bogdan Dosoftei, tânărul de 21 de ani care a înjughiat mortal alt băiat de 19 ani, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie anul acesta, a fost condamnat luni, 29 mai, la 14 ani de închisoare. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis ca Dosoftei să plătească şi daune morale, şi materiale părinţilor lui Robert Adrian Grigorie, tânărul ucis, dar şi lui Doru Voicu, alt tânăr rănit de Dosoftei, în aceeaşi noapte.

La patru luni şi jumătate de la oribila crimă petrecută în cartierul craiovean Rovine, pe strada Maramureș, vinovatul a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la 14 ani de închisoare. Nicolae Bogdan Dosoftei este cel care l-a ucis cu o lovitură de cuţit pe Robert Adrian Grigorie, de doar 19 ani. Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2017, în timpul unui scandal. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori la vremea respectivă, Dosoftei „l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. După lovitură, victima a ieşit pe uşa din spate a blocului în care a avut loc încăierarea şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de un martor, ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul lui Grigorie Robert Adrian. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe strada Maramureş. După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă“, au mai precizat anchetatorii.
În seara zilei de 16 ianuarie, Bogdan Dosoftei a fost reţinut sub acuzaţia de omor, iar pe 17 ianuarie a fost arestat pentru 30 de zile.
Pe lângă pedeapsa cu închisoare la care a fost condamnat, Dosoftei va trebui să plătească 50.000 de euro daune morale, dar şi aproape 65.000 de lei despăgubiri materiale. „Admite în parte …. să le plătească părţilor civile Grigorie Mariana-Mirela şi Grigorie Marian suma de 14.745 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 50.000 de euro cu titlu de daune morale. … Obligă inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan să-i plătească părţii civile Voicu Doru Gheorghe suma de 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 40.000 de lei cu titlu de daune morale“, se arată în hotărârea magistraţilor. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS