10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Luminii, „întunecată“ de gropi

Strada Luminii, „întunecată“ de gropi

În ciuda numelui, strada Luminii din Craiova este cam „întunecată“ din cauza gropilor. Strada este mai degrabă peticită cu gropi și denivelări decât cu covor asfaltic. Cât despre acesta din urmă nu s-a mai turnat aici asfalt din perioada comunistă, doar ici-colo câte o lopată, când s-a cârpit câte o groapă. Mai mult, sunt localnici care au plătit să-și asfalteze trotuarul din dreptul porții, văzând că autoritățile nu ridică nici un deget în acest sens.
„Strada noastră este groapă lângă groapă. Este în apropiere de strada Amaradia și asfaltatorii ne ocolesc de fiecare dată, pentru că zona este mai retrasă, rămasă undeva în spatele blocurilor. Atât eu, cât și vecinii mei am făcut sesizări către administrația locală, am mers în audiență. Toate eforturile au fost în zadar. Din 2013 și până anul acesta tot am bătut la poarta primăriei“, spune Mircea Mihăescu, locuitor pe strada Luminii, nr. 5. Acesta, dar și vecinii săi așteaptă de ani buni „refacerea trotuarelor, precum și a sistemului rutier“, numai că așteptarea lor pare să nu aibă rezolvare. În fiecare an primăria vine și spune că va propune în Programul de întreținere străzi, alei trotuare și parcări și strada Luminii și în funcție de fondurile bugetare alocate aceasta poate fi sau nu asfaltată.
La acest moment, reprezentanții primăriei spun că se lucrează în cartierul George Enescu, zonă în care este prinsă și respectiva stradă și cu siguranța asfaltatorii vor ajunge și aici. „Pe această stradă ajungem cu siguranță într-o săptămână, două. Se lucrează în această zonă și asfaltatorii urmează să intre aici pentru reparații“, a precizat un reprezentant al Primăriei Craiova.
Rămâne de văzut dacă locuitorii de pe strada Luminii vor scăpa de calvarul gropilor din asfalt, după o lungă așteptare, de ani și ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS