Inundaţiile continuă să afecteze gospodăriile şi culturile agricole
Inundaţiile continuă să afecteze  gospodăriile şi culturile agricole
Inundaţiile continuă să afecteze gospodăriile şi culturile agricole

Zeci de gospodării din Crasna, Logreşti şi Văgiuleşti au fost afectate de precipitaţiile de marţi seară. Autorităţile locale şi cetăţenii au solicitat intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Potrivit prefectului de Gorj, Ciprian Florescu, la nivel local vor acţiona comisiile locale pentru monitorizarea efectelor produse de inundaţii şi raportarea pagubelor la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă va fi nevoie de acordarea de despăgubiri, situaţii întocmite la nivel local şi centralizate la nivel judeţean vor fi transmise la guvern. „S-a intervenit cu echipaje în Crasna, Logreşti, satul Colţeşti, în Văgiuleşti. Au căzut multe precipitaţii într-un timp foarte scurt şi apele au intrat în gospodării. Oamenii intervin alături de echipaje să evacueze apa. Se face o evaluare a pagubelor de către Comisia Judeţeană şi dacă va fi cazul se va trimite o documentaţie la guvern“, a spus Ciprian Florescu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă

Prefectul Ciprian Florescu a precizat că vineri va fi convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru analiza pagubelor centralizate. Florescu a precizat că pentru a evita inundaţiile, atât autorităţile locale, cât şi cetăţenii trebuie să intervină să decolmateze şanţurile şi scurgerile de pe domeniul public, respectiv din faţa gospodăriilor. „Vineri este şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi facem o evaluare a situaţiei din teren. Primarii au datoria să decolmateze şanţurile care sunt pe domeniul public. Există şanţuri colmatate şi neîntreţinute în faţa gospodăriilor. Cetăţenii le cer autorităţilor să intervină să desfunde şanţurile, administraţia locală trebuie să le atragă atenţia cetăţenilor să decolmateze şanţurile din faţa gospodăriilor“, a mai declarat Ciprian Florescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.