17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj156 de elevi, premiaţi la prima ediţie a Concursului Judeţean „Ţiţeica Junior“

156 de elevi, premiaţi la prima ediţie a Concursului Judeţean „Ţiţeica Junior“

Toţi copiii care au obţinut premii au participat ieri  la festivitatea de premiere
Toţi copiii care au obţinut premii au participat ieri la festivitatea de premiere

Peste 300 de copii din clasele pregătitoare din judeţul Dolj au participat săptămâna trecută la prima ediţie a Concursului Judeţean „Ţiţeica Junior“ organizat de Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ din Craiova. Întrecerea și-a propus să ofere elevilor interesaţi de obţinerea performanțelor ridicate în studiul matematicii un cadru adecvat şi propice de evaluare şi de informare. „La competiţie au participat elevii claselor din ciclul primar de la majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ. Concursul s-a desfăşurat pe 6 mai. Subiectele au fost adaptate în funcţie de programa în vigoare. «Ţiţeica Junior» a pornit de la ideea că elevii au nevoie de dezvoltarea spiritului competitivităţii şi ne dorim să conştientizăm părinţii că singura investiţie de valoare care nu poate fi niciodată falimentară este investiţia în proprii copii“, a spus Nicoleta Cotoi, profesor învăţământ primar la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ din Craiova.
Cei mai buni dintre cei buni provin din următoarele unități școlare: Colegiul Național „Carol I“ Craiova, Școala Gimnazială „Traian“ Craiova, Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“ Craiova, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“ Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești, Școala Gimnazială „Ion Creangă“ Craiova, Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ Craiova. Toţi copiii care au obţinut premii au participat ieri la festivitatea de premiere unde au primit diplome, dar şi cadouri.
Din cei peste 300 de copii participanţi la Concursul de matematică „Ţiţeica Junior“, 156 au obţinut premiul I, II, III şi menţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS