9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSoț și soție, condamnați pentru dare de mită

Soț și soție, condamnați pentru dare de mită

Potrivit anchetatorilor, doljeanul de 26 de ani a rămas fără permis pe 28 aprilie, după ce a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit anchetatorilor, doljeanul de 26 de ani a rămas fără permis pe 28 aprilie, după ce a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să condamne doi doljeni, soț și soție, acuzați că au încercat să dea mită 230 de euro unui polițist din localitatea doljeană Catane. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să dea o soluție favorabilă în dosarul în care bărbatul este cercetat pentru conducere fără permis.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe 18 octombrie 2016, agentul Emilian Țîră, ajutorul şefului de post din comuna Catane, l-a chemat la sediul postului pe Irinel Constantin, de 34 de ani, din localitate, pentru a-l audia într-un dosar penal în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. Ulterior, bărbatul ar fi încercat de mai multe ori să-i ofere agentului Țîră bani pentru a da o soluție favorabilă în dosarul penal.
Văzând că bărbatul insistă să-l mituiască, polițistul și-a informat șefii, iar aceștia au sesizat ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a organizat o acțiune de prindere în flagrant. În cursul zilei de 27 octombrie, la Postul de Poliţie Catane s-a prezentat Irinel Constantin, împreună cu soția sa, pentru a încerca să cumpere o soluție favorabilă în dosarul penal deschis pe numele bărbatului. Ulterior, cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce ofereau polițistului suma de 230 de euro. Soții Constantin au fost trimiși în judecată pe 11 noiembrie, anul trecut, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat ieri. Ambii inculpați și-au recunoscut faptele, iar Irinel Constantin a primit o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu executare, iar Valentina Constantin a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

A refuzat o mită de 400 de euro

În cursul zilei de marți, pe 2 mai, ofiţerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un doljean de 26 de ani care încerca să mituiască un polițist din comuna Rast. În schimbul mitei, polițistul ar fi trebuit să nu întocmească un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Este vorba de Barbu Doru, de 26 de ani, din comuna Bistreț, care a fost depistat în seara zilei de 28 aprilie conducând băut pe DN 55A. Potrivit polițiștilor doljeni, aparatul etilotest a indicat în cazul șoferului de 26 de ani o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Anchetatorii spun că, pe 1 mai, un ofițer din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rast a „depus un denunţ la Serviciul Județean Anticorupție Dolj, prin care a sesizat faptul că B.D. i-a oferit o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a depus denunț, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant. Făptuitorul a fost prins imediat după ce în biroul ofiţerului de poliţie i-a oferit acestuia suma de 400 de euro“.
După acțiunea de prindere în flagrant, tânărul de 26 de ani a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS