10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmbrăcăminte de primăvară-vară, la Târgul Contex

Îmbrăcăminte de primăvară-vară, la Târgul Contex

Craiovenii pot găsi la noul târg o mare varietate de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru sezonul cald. La etajul clădirii sunt prezenți câțiva artizani doljeni, care expun bijuterii unicat lucrate manual și alte produse hand-made.

Târgul Contex, organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, s-a deschis, ieri, în incinta clădirii Casei Tineretului (lângă Billa) și reunește 35 de producători și comercianți, precum și câțiva meșteri populari, care creează produse unicat. Este a doua ediție a târgului care se organizează la Casa Tineretului, după ce prima, desfășurată luna trecută, s-a bucurat de succes în rândul craiovenilor. „La această ediție a târgului sunt prezenți mai mulți producători decât data trecută, în special de confecții de damă pentru sezonul primăvară-vară, dar, pe ansamblu, numărul de firme prezente este același ca data trecută. Ne bucurăm de succesul noului loc în care se organizează târgul și îi așteptăm pe craioveni până duminică, inclusiv, între orele 10.00-20.00“, a precizat George Moțățăianu, director în cadrul CCI Dolj.
Vizitatorii pot găsi la Contex atât îmbrăcăminte, cât și accesorii și încălțăminte pentru sezonul de primăvară-vară: rochii vaporoase cu imprimeuri florale, fuste, bluze, sacouri din materiale ușoare, lenjerii de pat, hăinuțe pentru copii, pantofi de damă și de bărbați, sandale. Se mai pot găsi haine din piele, genți și curele din piele, și altele. La etajul clădirii sunt prezenți câțiva meșteri artizani din Dolj, în special cu bijuterii lucrate manual, cu hăinuțe croșetate, cu tablouri și alte decorațiuni făcute de mână.
„Venim de fiecare dată la Craiova. Să știți că, pentru mine, a fost mai bună vânzarea aici, la Casa Tineretului, decât la Teatrul Național. Data trecută am vândut absolut toate sacourile pe care le-am adus. Avem rochii din bumbac 90%, cu prețuri de la 60 la 100 de lei. Am adus colecția nouă, de vară, iar la sacouri avem și mici reduceri. Un sacou este chiar și 80 de lei“, a spus Dorina Petrescu, reprezentanta unui producător de confecții din București.

Haine de primăvară și de vară, prețuri de producător

La ediția de acum, sunt prezente mai multe standuri cu haine decât de obicei. „La noi, rochiile costă între 50 și 120 de lei, bluze avem între 20 și 50 de lei și îi așteptăm pe craioveni în număr mare să ne viziteze, la fel ca la ediția trecută“, a spus Luminița Scurtu, reprezentanta unui producător de confecții din București.
„Am adus la această ediție a Târgului Contex rochii din materiale de vară, fluente, în special din bumbac 80-90%, din vâscoză și din voal, potrivite pentru căldurile sudului. Prețurile sunt de producător, de la 150 de lei pentru o rochie de zi și până la 500 de lei pentru o rochie de seară“, a spus Doru Doroftei, producător din Brașov.
Și artizanii craioveni au ajuns la Târgul Contex cu produse deosebite. Iubitorii de bijuterii lucrate manual le pot găsi în câteva standuri din spațiul expozițional de la etajul clădirii cunoscute drept Casa Tineretului. „Avem numai bijuterii din argint și cu cristale Swarovski, care sunt lucrate manual de fiica mea, Mădălina Bereanu, fostă Angiu. Avem un mic atelier în Craiova și venim cu mare drag la Contex să le oferim craiovenilor bijuterii unicat lucrate manual“, a spus Tania Angiu, expozant la Contex. „Este a doua oară când particip la Contex, cu bijuterii unicat, lucrate manual, cu pietre semiprețioase și cristale, pentru diverse ocazii. Sperăm ca de data aceasta să urce mai mulți craioveni la etajul clădirii care găzduiește Contex, pentru bijuteriile noastre lucrate manual. Încercăm să aducem către craioveni dragostea pentru bijuteriile unicat, care pot fi purtate la diverse ocazii“, a spus Mirela Dinu.
Vizitatorii și-au făcut apariția încă de ieri. „Am venit să caut o haină de piele mai tinerească. Chiar dacă vine vara, eu îmi caut geacă de piele. Știu că aici găseam așa ceva întotdeauna“, a spus o doamnă care vizitează adesea Târgul Contex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS