22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal21 de accidente în două puncte negre din Vâlcea

21 de accidente în două puncte negre din Vâlcea

În judeţul Vâlcea sunt două puncte negre. Unul este pe Dealul Negru de pe raza localităţii Budeşti, la km 170, unde de la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat zece accidente rutiere în care au fost rănite grav zece persoane, iar alte trei rănite uşor.
Cel de-al doilea punct negru este pe DN 64, la intrarea în Râmnicu Vâlcea, la km 111. Aici au avut loc 11 accidente rutiere soldate cu trei morţi, 15 răniţi grav şi 14 răniţi uşor. „În zona Budeşti este o succesiune de curbe şi linie continuă, iar mulţi şoferi nu adaptează viteza, motiv pentru care ies în decor sau pătrund pe contrasens. În plus, este o zonă locuită, iar uneori maşinile ajung în casele oamenilor“, a spus comisarul-şef Cătălin Oprescu, din cadrul Serviciului Poliție Rutieră Vâlcea. Localnicii din zonă sunt îngroziţi de viteza cu care circulă șoferii. „Eram în pat când m-am trezit cu tirul peste mine în casă. Nici acum nu am reparat-o, iar în zonă au loc multe accidente. Îţi este şi frică să mai stai în casă“, a spus Marcu Ionete, din Budeşti.
Alte două zone în care au loc tot mai multe accidente şi tamponări, din cauza unor porțiuni de drum cu multe curbe şi vizibilitate redusă, sunt pe Valea Oltului (DN 7), pe raza localităţilor Câineni şi Bujoreni.
Principalele cauze de producere a accidentelor sunt viteza şi infrastructura proastă. Reprezentanţii Serviciului de Poliție Rutieră Vâlcea au făcut nenumărate adrese către Compania Naţională de Drumuri, prin care solicită refacerea covorului asfaltic, benzi rezonatoare pe asfalt, instalarea de parapeţi în zonele extrem de periculoase şi montarea de indicatoare de atenţionare cu lumină galbenă intermitentă. „Este nevoie de măsuri suplimentare de avertizare pentru reducerea vitezei. Valea Oltului este una dintre cele mai circulate artere de circulaţie. Am avut şi 25.000 de maşini în 24 de ore“, a mai spus Cătălin Oprescu.
În anul 2016, pe drumurile din județul Vâlcea au fost înregistrate 566 de accidente rutiere, soldate cu 51 de morți și 169 de răniți grav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS