16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO, atenționată să rezolve situația „capcanelor“ din carosabil

CAO, atenționată să rezolve situația „capcanelor“ din carosabil

Pe strada Potelu, în urma turnării covorului asfaltic, unele dintre capacele de canal s-au lăsat, altele au rămas mai ridicate decât strada (Foto: Claudiu Tudor)
Pe strada Potelu, în urma turnării covorului asfaltic, unele dintre capacele de canal s-au lăsat, altele au rămas mai ridicate decât strada (Foto: Claudiu Tudor)

Compania de Apă Oltenia a fost somată de Primăria Craiova să rezolve situația capacelor de canalizare de pe străzile orașului. Este vorba, înainte de toate, de capacele de pe strada Potelu, unde imediat după asfaltare, strada s-a lăsat de-o parte și de alta a axului drumului, iar ramele și capacele de la canalizare au rămas, unele dintre ele, ridicate cu câțiva centimetri față de covorul asfaltic, altele, deși au fost ridicate la cotă, s-au lăsat mai jos decât strada.
Diferența de nivel dintre stradă și gurile de canalizare le-a transformat pe acestea din urmă în adevărate limitatoare de viteză, dar și capcane pentru șoferi. Trebuie precizat că, pe strada Potelu, covorul asfaltic a fost refăcut în urmă cu un an și capacele de la rețelele de canalizare au fost ridicate la cotă. „Referitor la strada Potelu s-a transmis pentru remediere către Compania de Apă Oltenia, operator al rețelelor de apă și canalizare din municipiul Craiova“, se arată într-un răspuns venit de la Primăria Craiova pe adresa GdS.
Drept răspuns, operatorul local de apă și canal promite că va remedia această situație, deși în mod normal aceste „ridicări la cotă“ cad în sarcina constructorului, care lucrează pe acordul cadru. „În această situație, dacă rama și capacul de la canalizare nu sunt la același nivel cu covorul asfaltic vom verifica și trebuie să le aducem la același nivel. În acest caz înțeleg că trebuie coborât. Noi ne vom conforma dispozițiilor date de primărie“, a precizat directorul CAO, Constantin Mitriță. Intervențiile se vor face din fondurile operatorului.

Prin urmare, rămâne de văzut câtă vreme va mai trece până la concretizarea promisiunilor făcute de CAO. Până atunci, șoferii care trec prin zonă nu au decât să facă slalom printre denivelările de pe strada Potelu.

Capace lăsate cu câțiva centimetri față de covorul asfaltic ridicat (Foto: Claudiu Tudor)
Capace lăsate cu câțiva centimetri față de covorul asfaltic ridicat (Foto: Claudiu Tudor)

Și capacele de la gurile de canalizare afundate cu câțiva centimetri în carosabil pun probleme. Înlocuirea acestora cade tot în sarcina operatorului de apă și canal, precizează angajații primăriei. „Aceste capace lăsate cu câțiva centimetri față de ramă sunt ale Companiei. Noi le-am pus în vedere să le înlocuiască“, a spus Marian Ghencioiu, șef Serviciu Administrare și Întreținere Drumuri din cadrul Primăriei Craiova.
Reprezentanții CAO spun că știu această situație și urmează să intervină pen­tru remedierea acestor deficiențe. „Aici vom interveni, în sensul că între ramă și capac vom fixa un inel metalic. Acesta are rolul de a înălța capacul și îl va aduce la nivelul carosabilului pentru a nu mai fi un pericol pentru șoferi“, a mai precizat Constantin Mitriță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS