5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTamponare în lanț pe DE 79, din cauza unui incendiu de vegetație uscată

Tamponare în lanț pe DE 79, din cauza unui incendiu de vegetație uscată

Opt autoturisme și un tir s-au tamponat ieri după-amiază, pe Drumul European (DE) 79, în zona localității doljene Beharca, după ce fumul degajat de un incendiu de vegetație uscată a acoperit șoseaua.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, pompierii au fost anunțați, ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, despre faptul că în apropierea localității Beharca s-a produs un incendiu de vegetație uscată, urmat de un accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule. Pompierii doljeni au trimis la fața locului două autospeciale cu apă și spumă, dar și o autospecială de transport victime multiple. Ajunși în zona indicată, pompierii au constatat că ardeau aproximativ cinci hectare de vegetație uscată, iar din cauza fumului care a cuprins și o parte din DE 79, opt autoturisme și un tir s-au tamponat. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită grav. Potrivit pompierilor doljeni, două persoane, care acuzau dureri la picior, respectiv claviculă și mandibulă, au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.
La rândul lor, polițiștii doljeni au explicat că accidentul în lanț s-a produs atât pe fondul vizibilității reduse, cât și din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers. „Evenimentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe fondul vizibilității reduse, cauzată de fumul degajat de incendiu, dar și a nepăstrării unei distanțe de siguranță în mers între autovehicule. După producerea accidentului, circulația a fost îngreunată, iar polițiștii ajunși la fața locului au acționat pentru fluidizarea traficului. În cauză au fost întocmite acte premergătoare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Pompierii doljeni au mai precizat că urmează să stabilească exact care a fost cauza izbucnirii incendiului care a mistuit peste cinci hectare de vegetație uscată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS