15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVeterani, cartierul noroaielor din Craiova

Veterani, cartierul noroaielor din Craiova

Mai mulți cititori din Veterani ne-au sesizat în legătură cu condițiile oferite de acest minicartier de la marginea Craiovei în ceea ce privește drumurile de acces. Deși cartierul nu are mai mult de zece străzi, toate devin impracticabile după fiecare ploaie, din cauza noroiului și a bălților care se formează. Locuitorii se plâng că situația trenează de mai mulţi ani și că în tot acest timp autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a schimba, cât de cât, starea drumurilor. În cartierul Veterani, o singură stradă are și balast, restul fiind doar de pământ

În Craiova există încă multe străzi care se pot compara oricând cu cele din mediul rural, mai ales atunci când plouă. Drumurile devin impracticabile din cauza noroiului și a bălților care se formează, spre disperarea localnicilor, care așteaptă în zadar un semn din partea autorităților locale. Într-o astfel de situație se află și craiovenii din cartierul Veterani. Mai mulți cititori ne-au sesizat în legătură cu starea proastă a străzilor din acest minicartier de la marginea Craiovei, care de mai mulţi ani nu au cunoscut nici o îmbunătățire. Străzi este însă impropriu spus, pentru că ele aduc mai mult cu niște ulițe, având în vedere și că majoritatea sunt de pământ.
„Eu stau pe strada Marinei și este un chin în fiecare zi să ieși din casă. Ne rupem mașinile prin gropile ăstea. Nu mai spun ce se întâmplă după fiecare ploaie. Stăm cu nămoalele până la genunchi. Și noi plătim impozite ca toți ceilalți craioveni, dar condițiile sunt mai rău decât la țară. Acolo mai vezi totuși o stradă pietruită, o porțiune de asfalt, dar la noi nimic. Și asta de ani de zile. Din tot cartierul, doar pe o singură stradă, Geniștilor, s-a mai pus piatră. Dar cu noi cum rămâne? Am vorbit cu vecinii și ne-am gândit să facem o cerere la primărie să ni se reducă taxele și impozitele în conformitate cu condițiile de aici“, este mesajul primit de la o craioveancă.
„Veniți să vedeți cum arată strada Cavaleriei din cartierul Veterani, în ce condiții stăm de ani de zile fără ca primăria să facă nimic pentru a mai schimba starea drumurilor de aici. Nu avem pretenții de asfalt, dar măcar niște pietriș, ceva, să circulăm și noi în rândul lumi. Ducem copiii la școală prin noroaie mai rău ca la țară. Nu mai spun că ne distrugem zilnic mașinile prin gropi“, ne-a transmis altă craioveancă din cartierul Veterani. Cartierul nu are mai mult de zece străzi, dar toate sunt cu probleme. Iar pentru a ajunge pe străzile menționate de respectivele cititoare te așteaptă o adevărată aventură.

Străzile din Veterani nu apar pe lista de intervenții din anul 2017

Într-o situație privind aleile, străzile, podurile şi parcările din municipiul Craiova întocmită de primărie la sfârșitul anului 2015, cu o singură excepție, toate străzile din cartierul Veterani sunt de pământ. Cea mai mare are 1.800 de metri, Vânătorii de Munte, fiind urmată de străzile Cavaleriei (810 m), Marinei (800 m), Artileriei (750 m), Infanteriei (600 m), Aviatorilor (470) și Antiaeriană (350 m). Doar strada Geniștilor, care are lungimea de 850 de metri, are în componență, pe lângă pământ, și balast. Drumul este însă unul principal, pentru că face legătura cu toate celelalte străzi, și a mai fost pietruit de-a lungul timpului. În urmă cu un an se vorbea chiar de o asfaltare a străzii Geniștilor, într-un viitor mai apropiat. „Strada Geniștilor este prinsă pe investiții pentru a fi asfaltată, dar proiectul trebuie să treacă de toate fazele până vor demara lucrările. Până atunci, ea o să intre în lucru pe reparații curente, cu piatră, așa cum este prevăzută strada“, explica, în aprilie 2016, Mihail Genoiu, atunci în calitate de viceprimar al Craiovei.
După un an, strada Geniștilor a rămas la fel. Joia trecută, aceasta era plină de gropi și de bălți, mașinile circulau foarte greu, iar sistemul rutier era mai mult de pământ decât de balast. Nici celelalte drumuri din cartierul Veterani nu par să aibă, pe viitor, o soartă mai bună. Din străzile menționate mai sus, nici una nu apare pe lista de 86 întocmită de primărie, care se referă la străzile, aleile, trotuarele și parcările propuse pentru lucrări de întreținere în anul 2017, listă întocmită după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an. Și nici edilul Mihail Genoiu, actualmente primar interimar, nu a putut oferi informații în ceea ce privește intenția municipalității de a repara în 2017 vreo stradă din acest cartier. Singura mențiune legată de vreun drum din cartierul Veterani este făcută de Compania de Apă Oltenia, care are trecută pe lista cu investițiile pe anul 2017 și Aleea 1 Geniștilor, pentru executarea de canalizare menajeră (25 de branșamente).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS