17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGropile de pe străzile Craiovei, „boală“ fără leac

Gropile de pe străzile Craiovei, „boală“ fără leac

La câte gropi sunt pe străzile din Craiova, până și administrația locală a renunțat să le mai numere. Reprezentanților primăriei le venise ideea ca locuitorii orașului să fotografieze și să transmită imaginile cu gropile din oraș către respectiva instituție, dar între timp s-au răzgândit. Drept urmare, numărul gropilor din carosabil creşte de la o zi la alta, spre disperarea șoferilor craioveni.

Strada Caracal a fost una dintre puținele străzi reabilitate pe fonduri europene din Craiova. Nu au trecut doi-trei ani de când a fost făcută și primele gropi au început să și apară. Vizavi de fostul restaurant Dacia, pe sensul de mers dinspre Piața Chiriac spre Bănie, covorul asfaltic a început să se macine în jurul unei guri de canal. Din cauza traficului, dar, mai ales, a lucrărilor proaste, în jurul capacului metalic s-a format o groapă.
Nu departe de strada Caracal, altă stradă seamănă cu o pistă cu jaloane, din cauza denivelărilor. Este vorba de strada Potelu, care a fost reabilitată în urmă cu un an și jumătate. Asfaltul s-a lăsat de-o parte și de alta a axului drumului, iar capacele de canal poziționate în mijlocul străzii, între cele două sensuri de mers, au rămas cu mult ridicate față de restul străzii. Mai mult, și aici asfaltul a început să crape în jurul acestor guri de canal, lăsând locul gropilor. Este lesne de înțeles nemulțumirea șoferilor care tranzitează zona și să nu uităm că pe aici este ruta pentru traficul greu. Capacele de canal, împreună cu ramele din jurul lor, sunt ridicate cu centimetri buni, resimțindu-se din plin sub roțile autovehiculelor.

Strada Fântâna Popova, ciuruită de gropi

Tot în aceeași zonă, intrând în cartierul Romanești, strada Fântâna Popova este ciuruită la propriu. Strada parcă nu este pavată cu covor asfaltic, ci cu gropi. Un șofer este nevoit să facă slalom de pe o parte pe alta a drumului, fără să mai respecte banda de mers, dacă vrea să ferească gropile ivite la tot pasul. Chiar în fața Fântânii Popova, asfaltul dispare pe o porțiune, semn că aici a avut loc intervenția unuia dintre furnizorii de utilități. În urma acesteia, însă, operatorul a uitat să mai aducă strada la starea inițială. În lipsa asfaltului, pământul s-a bătătorit și s-a lăsat, formând un crater care traversează strada pe toată lățimea ei. Mai departe, înaintând către Direcția Veterinară, strada are aspectul unui teren care a fost bombardat. Nici nu se poate vorbi de asfalt, trotuare…

Blestemul gropilor

În fața Parcului „Romanescu“, gropile sunt pe trotuar, de această dată. Aici, lucrările de amenajare a trotuarului, începute în 2016, s-au oprit brusc înainte de a ajunge în zona statuii ecvestre. Pe o bună porțiune, dalele din beton nu au mai fost așezate între bordură și gardul care delimitează parcul. Pietonul trece de la trotuarul pavat în nisipul rămas în urma constructorilor, care nu se știe din ce motiv au lăsat lucrarea neterminată. Cu siguranță proiectul nu a prevăzut o astfel de „amenajare“ a arterei de circulație destinată pietonilor.
Gropile în asfalt și-au făcut apariția nu doar pe străzile din cartiere sau pe cele de la marginea orașului. În vecinătatea Bisericii Madona Dudu la intersecția cu strada Gheorghe Bibescu, gropile sunt ca „un blestem“. De ani de zile, în jurul capacelor de canal și a gaigărelor de scurgere a apelor pluviale, asfaltul dispare. Oricât au fost cârpite după luni și luni de așteptări, gropile se formează la loc. Pentru că sunt foarte aproape una de alta și în curbă sunt adevărate capcane pentru șoferii din trafic.
Sunt doar câteva exemple de străzi care își dau obștescul sfârșit sub gropi, spre nemulțumirea craiovenilor care, fără voia lor, trebuie să treacă zilnic prin ele cu mașinile. La acest supliciu îi condamnă administrația locală craioveană, care le pune răbdarea la încercare.
Am solicitat un punct de vedere reprezentanților Primăriei Craiova despre cum și când va începe repararea acestor străzi, dar până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS