Acasă Local Dolj Doljean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Spania

Doljean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Spania

-

Polițiștii doljeni au reușit, luni, să aducă din Spania un bărbat de 26 de ani, urmărit internațional în baza unui mandat de executare a unei pedepse de patru ani de închisoare. Este vorba de Eugen Băcelan, domiciliat în comuna doljeană Catane, care a fost extrădat din Madrid, Spania, în urma cercetărilor făcute de ofițerii Centrului de Cooperare Poli­țienească Internaţiona­lă şi cei ai Serviciului de Investigații Criminale Dolj, cu sprijinul autorităţilor spaniole. „Această persoană era urmărită la nivel național și internaţional în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Băilești, bărbatul fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Persoana în cauză a fost predată unei escorte din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, fiind încarcerată în Penitenciarul Rahova“, au precizat polițiștii doljeni.
În martie, anul trecut, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Băilești la un an de închisoare pentru conducere fără permis, pedeapsă la care a fost adăugată una de trei ani cu suspendare, primită în 2010 pentru furt și furt calificat. În final, instanța a dispus ca inculpatul să execute patru ani de închisoare. Doljeanul a atacat cu apel sentința Judecătoriei Băilești, iar în iulie, anul trecut, Curtea de Apel Craiova a constatat că acțiunea a fost formulată prea târziu. Ulterior, pentru că nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, condamnatul a fost dat în urmărire la nivel național și internațional.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.