Acasă Local Dolj Capotescu și finii săi, „parteneri“ în arestul IPJ Dolj

Capotescu și finii săi, „parteneri“ în arestul IPJ Dolj

-

Laurențiu Capotescu (la mijloc) a fost arestat preventiv și în mai 2011, într-un dosar de fraude informatice, iar în octombrie 2012 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare (Foto: Arhiva GdS)
Laurențiu Capotescu (la mijloc) a fost arestat preventiv și în mai 2011, într-un dosar de fraude informatice, iar în octombrie 2012 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât ca toți cei trei craioveni arestați preventiv, săptămâna trecută, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism, să fie cercetați în continuare de procurorii DIICOT în stare de arest. Laurențiu Capotescu (zis Pătatu) și finii săi Cristian Bulacu și Alin Florescu, dar și Sorin Ciucă au fost reținuți de procurorii DIICOT pe 5 aprilie, sub acuzațiile de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
În urma anchetei, procurorii au stabilit că, începând din 2014, inculpații au obligat mai multe tinere și minore, care au fost racolate dintr-un club din Craiova, să se prostitueze în Spania.
„Inculpații au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei și starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, și aflate în situație conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu a folosit un club de noapte situat pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le «locuri de muncă» și iluzia unei vieți confortabile“, au precizat procurorii DIICOT. Anchetatorii au mai reținut că o parte dintre tinerele racolate în Craiova au fost duse în Spania, unde au fost obligate să se prostitueze. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpați să se prostitueze, în condițiile în care nu cunoșteau limba și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară la momentul în care își dădeau seama de situația reală. Atunci când victimele își exprimau dorința de a rupe legătura cu inculpații, aceștia le amenințau, folosindu-se și de relația pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu, care intervenea cu amenințări, uneori personal, în demersul celorlalți doi inculpați în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai explicat procurorii DIICOT.
Pe 5 aprilie, ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cra­iova au descins la domiciliile inculpaților, de unde au ridicat sumele de 17.000 de euro și 7.000 de lei, diverse înscrisuri, telefoane mobile, cartele SIM și laptopuri. O zi mai târziu, pe 6 aprilie, Capotescu, Bulacu și Florescu au fost arestați preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. În schimb, Ciucă a fost arestat la domiciliu tot pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului a fost contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri-seară. Judecătorii au respins acțiunile formulate de cei trei craioveni, astfel că aceștia rămân în continuare în arestul IPJ Dolj.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.