10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer de BMW, condamnat cu suspendare pentru dare de mită

Șofer de BMW, condamnat cu suspendare pentru dare de mită

Curtea de Apel Craiova a hotărât, marți, să condamne la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare un craiovean care, în urmă cu un an, a încercat să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu 600 de lei.
Șoferul a fost depistat în trafic pe 6 aprilie, anul trecut, de un echipaj de poliţiști din cadrul Biroului Rutier Craiova. Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia se afla craioveanul Eugen Polima, de 38 de ani. După verificarea documentelor, polițiștii de la Rutieră au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie a mașinii era expirată de câteva zile, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Mai departe, poliţiştii i-au explicat șoferului că îi vor întocmi un dosar penal, iar craioveanul le-a oferit acestora suma de 600 de lei pentru a „uita“ de dosar. La sesizarea agenților de la Rutieră au intrat pe fir ofițerii anticorupție, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant. „Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au informat imediat conducerea inspectoratului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului de 38 de ani în momentul în care oferea poliţiştilor 600 de lei“, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
A doua zi, pe 7 aprilie, Eugen Polima a fost arestat preventiv, iar pe 25 mai, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l plaseze în arest la domiciliu.
Inculpatul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii aprilie, iar câteva luni mai târziu a și fost condamnat de magistrații Tribunalului Dolj. Deși și-a recunoscut faptele, instanța l-a condamnat pe craioveanul de 38 de ani la un an și nouă luni de închisoare cu executare pentru dare de mită și punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
A urmat apelul, iar marți, pe 4 aprilie, Curtea de Apel Craiova a admis acțiunea inculpatului și a dispus suspendarea executării pedepsei stabilite de Tribunalul Dolj pe durata unui termen de patru ani. În acest termen, inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Craiova. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS