10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 700 de joburi, oferite la Bursa generală a locurilor de muncă

Peste 700 de joburi, oferite la Bursa generală a locurilor de muncă

Aproximativ 700 de joburi sunt anunţate până în acest moment la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Evenimentul va avea loc vineri, 7 aprilie, la a Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, începând cu ora 9.00. „Până ieri (luni – n.r.), 33 de agenţi economici au confirmat participarea la acest eveniment, fiind comunicate aproximativ 700 de locuri de muncă vacante. Sunt și angajatori noi, dar şi alții care au participat şi la ediţiile anterioare organizate de agenţie. Multe oferte vin însă din domeniul construcţiilor, având în vedere că în această perioadă s-a intensificat activitatea din acest sector de activitate“, a spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Dolj. Cei interesaţi să lucreze în domeniul construcţiilor au mari şanse să îşi găsească un loc de muncă, angajatorii solicitând personal calificat: dulgher, zidar, fierar betonist, tâmplar, instalator, mozaicar, zugrav, zidar, izolator, tinichigiu în construcţii. Şi în protecţie şi pază, angajatorii doljeni caută: agent de securitate, analist servicii clienţi, tehnician sisteme de securitate, inginer sisteme de securitate; în alimentaţie publică (cofetar, brutar, patiser). De asemenea, potrivit reprezentanţilor Agenţiei, sunt disponibile locuri de muncă pentru consultant asigurări, lucrător comercial, vânzător, agent de vânzări, confecţioner articole textile, pregătitor marochinărie.
Şi persoanele cu studii superioare sunt aşteptate la Bursă, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ingineri: inginer automatist, inginer electromecanic, inginer reţele electrice, inginer electroenergetică, inginer electrotehnist, inginer construcţii civile, industriale şi agricole. „În acest moment, în judeţul Dolj, în baza de date a Agenţiei, sunt înregistraţi peste 26.000 de şomeri, atât indemnizaţi, cât şi neindemnizaţi. Toţi şomerii înregistraţi în baza de date a Agenţiei au fost anunţaţi cu privire la organizarea acestui eveniment. Pe de altă parte, şomerii indemnizaţi au obligaţia de a participa la toate acţiunile organizate de instituţie în vederea ocupării forţei de muncă“, a completat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.
Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi doresc să participe la această acţiune organizată de AJOFM pot depune oferta cu locurile de muncă vacante până astăzi atât la sediul Agenţiei Locale Craiova sau le pot transmite pe adresa de e-mail a instituţiei: [email protected], cât şi pe fax (0351/401.557). Locurile oferite în cadrul bursei vor rămâne în baza de date a agenţiei încă 30 de zile după data desfăşurării evenimentului, astfel încât persoanele care nu au fost prezente la Bursă, din diverse motive, pot consulta oferta locurilor de muncă la sediul agenţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS