10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean recidivist, extrădat din Germania

Doljean recidivist, extrădat din Germania

Ofițerii Serviciul de Investigații Criminale Dolj au obținut, miercuri, extrădarea din Munchen, Germania, a unui bărbat din comuna Carpen, urmărit intenațional în baza unui mandat de executare a unei pedepse de trei ani și opt luni de închisoare. Este vorba de Cristian Alin Lică, de 25 de ani, care „era urmărit la nivel național din data de 28 iulie 2016 și internaţional din 11 august 2016, în baza mandatului de executare a pedepsei privative de libertate emis de Judecătoria Caransebeș. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la furt calificat“, după cum au precizat polițiștii doljeni.
În februarie, anul trecut, doljenaul a fost condamnat în lipsă la opt luni de închisoare pentru complicitate la furt calificat, pedeapsă la care Judecătoria Caransebeș a adăugat o alta mai veche, de trei ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2013 într-un dosar de tâlhărie.
Judecătorii din Caransebeș au reținut că, la acea vreme, Cristian Alin Lică era deţinut într-un penitenciar din Vivonne, Franța (Centre Penitentiaire de Poitiers-Vivonne). Doljeanul de 25 de ani a fost preluat miercuri seară de ofițerii Serviciul de Investigații Criminale Dolj, după care a fost predat unei escorte din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor și dus la Penitenciarul Rahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS