Acasă Local Gorj Peste 700 de elevi şi profesori, la Olimpiada naţională de fizică de...

Peste 700 de elevi şi profesori, la Olimpiada naţională de fizică de la Târgu Jiu

-

Cea mai importantă competiţie şcolară din ţară va fi găzduită în acest an de municipiul Târgu Jiu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Ministerul Educaţiei Naţionale vor organiza, în perioada 23 – 28 aprilie, Olimpiada naţională de fizică. Potrivit lui Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cei mai buni elevi la disciplina fizică se vor afla la Târgu Jiu. Aici vor fi prezente peste 700 de persoane, elevi de clasele VI-XII şi profesori. „Avem în judeţ, în perioada 23 – 28 aprilie, ce are mai bun România la fizică în învăţământul preuniversitar. Vor fi elevi care vor concura pentru obţinerea medaliilor la şapte clase. Vor sta la noi, la Târgu Jiu, timp de cinci zile, şi vor fi, cu profesori cu tot, 700 de persoane. Este cea mai grea olimpiadă de organizat a Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru că Olimpiada de fizică implică şi organizarea unei probe practice şi este nevoie de foarte multe laboratoare“, a declarat Ion Işfan.

Inspectoratul Şcolar stabileşte componenţa loturilor de olimpici

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj stabileşte, în această perioadă, componenţa loturilor judeţene de elevi care vor participa la olimpiadele şi concursurile naţionale. Acestea vor avea loc după Sărbătorile Pascale. „În această perioadă definitivăm loturile de olimpici pentru a participa la olimpiadele naţionale organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Acestea se vor desfăşura în cele două săptămâni de vacanţă de după Paşte. Vor avea loc fazele naţionale ale olimpiadelor. Suntem şi noi angrenaţi în calendarul organizării concursurilor naţionale prin organizarea olimpiadei de fizică şi sperăm să fie totul bine şi toată lumea să fie mulţumită. Avem infrastructura necesară şi este bine că ne implicăm în organizarea unor astfel de concursuri. În ultimii ani, am avut rezultate foarte bune la nivel naţional şi internaţional la disciplinele fizică şi chimie“, a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...