17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi angajați ai Centrului de Transfuzie, după gratii pentru luare de mită

Doi angajați ai Centrului de Transfuzie, după gratii pentru luare de mită

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, să respingă contestațiile formulate de cei doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, arestați preventiv în urmă cu o săptămână sub acuzația de luare de mită, așa că aceștia rămân în arestul IPJ Dolj. Este vorba de Cosmin Magaon, de 24 de ani, şi Mihaela Oprişan, de 33 de ani, ambii din Craiova, angajați ca asistent, respectiv registrator la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova.
Procurorii doljeni au reținut că, în cursul lunii martie, asistentul Cosmin Magaon, „în colaborare“ cu Mihaela Oprișan, „pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge. Astăzi (15 martie – n.r.), la sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia cele două persoane au fost conduse la sediul unității de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și complicitate la luare de mită, urmând ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive“.
Tot pe 15 martie, ofițerii Serviciului Județean Anti­corupție Dolj l-au prins în flagrant pe asistentul medical în timp ce primea suma de 200 de lei de la alt investigator sub acoperire. În schimbul banilor, asistentul urma să furnizeze două unități de sânge pentru un pacient care trebuia să fie operat. După efectuarea perche­ziției și după acțiunea de prindere în flagrant, cei doi suspecți au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde au fost audiați de procurorul de caz. Cosmin Magaon și Mihaela Oprișan au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 16 martie Tribunalul Dolj a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cei doi inculpați au contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanță care le-a respins ieri acțiunile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS