10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina: Primărie nouă cu restaurant și parcare, de cinci milioane de euro

Slatina: Primărie nouă cu restaurant și parcare, de cinci milioane de euro

Oficialii Primăriei Slatina i-au chemat vineri, în regim de urgență, pe consilierii locali pentru a aproba studiul de fezabilitate privind construirea unui nou sediu pentru Primăria Slatina. Este o investiție de cinci milioane de euro pe care primarul Emil Moț vrea s-o treacă pe lista proiectelor finanțate prin PNDL în ultima zi de depunere.

Consilierii slătineni s-au întrunit vineri în ședință de urgență, având un singur punct pe ordinea de zi, aprobarea proiectului „Studiul de fezabilitate/Documentaţie de aprobare a Lucrărilor de Intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia «Modernizare şi extindere sediu administrativ Primăria Municipiului Slatina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1, municipiul Slatina, judeţul Olt»“.
Executivul slătinean a ales să depună la Ministerul Dezvoltării, chiar în ultima zi, proiectul pentru a primi finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Proiectul presupune realizarea unei clădiri de 1.820 mp, cu subsol, demisol, parter și etaj, chiar în curtea primăriei, din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1., pe amplasamentul actualelor garaje și magazii.
Nu se va renunța la actualul sediu, o clădire monument-istoric, aceasta urmând să-și păstreze funcția de „reper arhitectural al zonei şi ca element de reprezentare şi de protocol al instituţiei primăriei“, după cum se menționează în expunerea de motive a proiectului, însă în noul sediu vor fi aduse și direcțiile și serviciile „exilate“ astăzi în diverse puncte ale Slatinei.

Bufet pentru angajați și 50 de locuri de parcare

Valoarea totală a investiției este de 23.106.600 de lei cu TVA, echivalentul a aproximativ cinci milioane de euro. Din acești bani, 18.057.925 reprezintă valoarea lucrărilor de construcții-montaj care, conform proiectului, ar trebui realizate în decursul a 24 de luni.
Iată și caracteristicile tehnice ale investiției, așa cum sunt prezentate în proiect: „Regimul de înălţime DS +P+E – clădire existentă monument istoric;
– S+DS+P+E – clădire nou propusă – se va realiza o sistematizare verticală a terenului prin construire de parcări şi alei pietonale. Pentru parcări se va asigura un număr de minimum zece locuri pentru vizitatori şi de 40 de locuri pentru personal, pentru vizitatori asigurându-se la nivelul terenului, iar pentru personal atât la nivelul terenului, cât şi în subsol, în funcţie de soluţia adoptată. Capacităţi funcţionale: – se va asigura un număr de birouri pentru 130-170 de persoane, configurate astfel încât să asigure o repartizare pe departamente cu birouri tip «open space» şi individuale pentru şefii de departamente, birouri pentru aparatul de conducere; – se va asigura o sală de consiliu cu o capacitate de 90-100 persoane; -se va asigura zonă de bufet pentru angajaţi de 50 persoane; – un spaţiu pentru relaţii cu publicul de minimum opt birouri. Se vor implementa soluţii şi tehnologii noi pentru asigurarea necesarului de energie din surse regenerabile (exemplu: panouri solare, pompe de căldură etc.)“, mai prevede proiectul.

„Am speranțe mari că va fi aprobat“

Proiectul este depus spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, alături de alte două proiecte de anvergură: modernizarea și consolidarea variantei Oituz și construirea unui corp nou de clădire pe amplasamentul actualului corp cunoscut drept „Bastilia“ al Colegiului Național „Radu Greceanu“. Valoarea totală a celor trei proiecte se ridică la 74 de milioane de lei, a preciziat primarul Emil Moț, care și-a exprimat speranța că se va primi finanțarea.
„În prezent, nu putem să vorbim efectiv de începerea vreunei lucrări, să se înțeleagă foarte clar. S-au aprobat studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici. Nu e vorba de începerea vreunei lucrări mâine, peste două luni sau peste un an“, a spus primarul, menționând, însă, că având în vedere și faptul că județul Olt are un secretar de stat în minister, se speră că toate cele trei proiecte vor fi pe lista celor pentru care se alocă fonduri. „Vă dați seama că am speranțe mari, normal că am discutat“, a precizat Emil Moț.
Lista proiectelor înaintate de primarii din toată țara, pentru care se va decide în cele din urmă finanțarea, va fi anunțată, cel mai probabil, în cursul lunii aprilie, a mai declarat primarul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS