9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGazeta de Sud, de 22 de ani în inima Olteniei

Gazeta de Sud, de 22 de ani în inima Olteniei

 

Ei sunt o mică parte din cei care fac posibilă existența Gazetei de Sud. În fiecare zi. Ei sunt cei care creează legătura nevăzută, dar atât de puternică dintre dumneavoastră, cititorii, și cotidianul care vă arată fața nefardată a Olteniei. Cu lucruri minunate sau cu fapte înfiorătoare. În fiecare zi. Pe unii îi cunoașteți după numele așternut la finalul fiecărui articol scris. Sunt jurnaliștii GdS, cei care caută adevărul spre a vi-l prezenta în toată splendoarea sau hidoșenia sa, cei care adună informații pentru a vă face viața mai ușoară, cei care analizează pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine lumea în care trăim. Pe alții, poate nu îi cunoașteți. Lucrează la marketing, la tehnoredactare, la corectură, la tipografie și în celelalte departamente. Fac lucrurile să meargă. Și o fac foarte bine. Ca într-o familie unită. Mulți dintre ei au fost copii când au venit la Gazeta de Sud, și-au petrecut tinerețea aici, iar acum sunt oameni maturi, care au copii la rândul lor. Și pentru acești copii încearcă să creeze o lume mai bună prin ceea ce fac. De-a lungul anilor au descoperit că jurnalismul și Gazeta de Sud sunt un stil de viață și că locul unde își fac meseria a devenit o a doua casă. Poveștile lor, pe scurt, le puteți citi mai jos.

Adrian Voinea, director

adrian voinea 2 net

Aniversare. O poveste de succes. O aventură începută primăvara, care continuă şi după 22 de ani.
Evident, toţi am fost mici până să creștem mari (genial, nu?), toți am fost pirpirii până să devenim puternici. A vorbi despre trecut la o aniversare îmi pare că te duce în rândul nostalgicilor, prea orbiţi de trecut pentru a mai vedea viitorul. De aceea cred că aniversările, în afară de faptul că oferă prilejul de a mulţumi Divinităţii pentru clipele trăite, sunt făcute pentru a fixa baza saltului spre împliniri viitoare. Într-o lume a presei ce suferă de căderi nervoase, trădări, incompetență, Gazeta de Sud este, pentru mine, o încercare pură de a modela un viitor mai bun. O echipă de oameni (tineri ne place să fim) care încearcă să ajute. Menirea noastră, fixată în codul genetic al lucrătorului de la Gazeta de Sud, este slujirea intereselor comunităţii în care trăim. Informăm în legătură cu faptele, ne exprimăm propriile opinii, aflându-ne mereu într-o luptă de uzură cu un sistem lipsit de transparenţă, deservit de oameni orbiţi de privilegii. Familii… de interese, clanuri de interlopi fie cu săbii, fie cu gulere albe, într-o cârdăşie nocivă şi urât mirositoare, ne stau împotrivă într-o luptă în care, de fapt, noi ne exercităm onest meseria de jurnalist. Ne place, însă, că slujim partea cea bună.
La Mulți Ani, Gazeta de Sud! #rezistăm

Valentin Tudor, redactor-șef adjunct

valentin

Gazeta de Sud este a doua casă pentru mine, nu numai la figurat, ci şi la propriu. Desfăşurarea neprevăzută a evenimentelor impune o muncă de echipă susţinută, care nu ţine cont de vreme sau de timp. De cele mai multe ori, nici nu de dăm seama când trec orele şi ne trezim că am început să documentăm un subiect dimineaţa şi ne prinde seara încercând să descifrăm ce se află în spatele lui. De 13 ani lucrez în această echipă, care a suferit transformări de-a lungul timpului. Spiritul rămâne însă acelaşi, indiferent de vârsta jurnaliştilor: uniţi, neînfricaţi, dornici să arătăm adevărul, oricât de dureros ar fi el. Gazeta de Sud a depăşit de mult definiţia unei instituţii complexe de presă şi a ajuns un stil de viaţă. La Mulţi Ani tuturor acestor colegi minunaţi, La Mulţi Ani cititorilor!

Anca Dumitraşcu, redactor

anca dumitrascu

Am venit la Gazeta de Sud în urmă cu aproape trei ani şi am primit propunerea să lucrez aici chiar de ziua mea, imediat după ce terminasem Facultatea de Jurnalism. A fost unul dintre cele mai frumoase daruri, dar şi o mare provocare. Era momentul în care puteam să pun în practică ceea ce învăţasem. Însă, tumultul unei redacţii nu prea seamănă deloc cu facultatea, aşa că a trebuit să îmi adun toată energia şi să încerc să fac faţă noului drum pe care trebuia să îl urmez. Am întâlnit colegi minunaţi, de la care am aflat multe dintre tainele presei. Cea mai mare provocare pentru mine a fost să învăţ să gestionez bine contactul cu diferiţi oameni, care au aşteptări şi atitudini diverse. Meseria de jurnalist nu este deloc uşoară, dar, după ce îi simţi farmecul, este aproape imposibil să te mai desparți de ea. Pentru mine, Gazeta de Sud este şi va rămâne primul job, locul unde am început să învăț meserie alături de oameni deosebiți.

Bogdan Groșereanu, redactor

grose

În 5 august 2017 se împlinesc 15 ani de când lucrez la Gazeta de Sud. Practic, aici m-am format şi am crescut, ca ziarist. Îmi place să cred că munca depusă zilnic alături de echipă ajută comunitatea în care trăim. Este lucrul care mă motivează cel mai mult. Care sunt cele mai frumoase amintiri? Cred că acelea în care, prin articolele scrise, am reuşit să schimbăm ceva în bine. Acelea în care am reuşit să fim de folos cetăţenilor.

Raluca Săcuianu, consultant vânzări

Raluca Sacuianu net

Gazeta de Sud este familia în care am intrat în urmă cu şase ani. Îmi doream să lucrez în mass-media, iar prima oportunitate reală a venit odată cu lansarea unei pagini de tineret a ziarului. Am început atunci o colaborare frumoasă cu Gazeta de Sud, am continuat ca moderator de emisiuni la Radio Sud şi prezentator de ştiri la Alege TV, iar de mai bine de un an sunt consultant de publicitate al trustului Media Sud. Gazeta de Sud înseamnă pentru mine o echipă tânără, frumoasă şi plină de viaţă, o echipă în care te dezvolţi atât pe plan profesional, cât şi personal. La Mulţi Ani, Gazeta de Sud, mulţi ani plini de zâmbete!

Ana Dănescu, redactor

ana danescu

Un anunţ de angajare văzut pe prima pagina a Gazetei de Sud mi-a atras atenţia. În aprilie 2004. M-am prezentat la interviu alături de alţi zeci de tineri. Îmi amintesc că în drumul meu spre Gazeta de Sud, taxiul în care mă aflam a fost implicat într-un mic accident de circulaţie. Am ajuns într-un suflet, de teamă să nu întârzii, am povestit celor din jur „aventura“ prin care trecusem. Una din doamnele prezente în sala de şedinţe mi-a zâmbit şi mi-a spus: „Asta poate fi prima ta ştire“. Am aflat apoi că vorbisem cu redactorul-şef. Nu a fost prima ştire, însă a fost începutul meu la Gazeta de Sud. Aici m-am format, am avut posibilitatea să învăţ foarte mult, am cunoscut prin intermediul meseriei oameni minunaţi, poveşti de viaţă deosebite şi emoţionante, persoane care au reuşit! Iubesc ceea ce fac, cred cu tărie că munca depusă de mine nu este în zadar. Toţi oamenii au dreptul să fie respectaţi, trataţi în condiţii decente, iar când nu se întâmplă acest lucru, indiferent de domeniu, eu sunt unul dintre redactorii care vă este alături! La Mulţi Ani, Gazeta de Sud! La Mulţi Ani vouă, dragii noştri cititori!

Daniela Mitroi-Ochea, redactor

daniela mitroi

Întâlnirea mea cu Gazeta de Sud a avut loc în anul 2002. Venisem în practică de la o şcoală de jurnalism, iar redactorul-şef ne-a sfătuit să vedem cum se documentează subiecte pe diverse domenii. Prima mea semnătură în Gazeta de Sud a fost la o ştire despre un accident. Ulterior, am lucrat la mai multe publicaţii locale, ca jurnalist sportiv, iar în 2007 am revenit la Gazetă, ca angajată. Pentru mine acest cotidian înseamnă, în primul rând, seriozitate, responsabilitate, pentru că orice informaţie pe care o redactezi afectează cumva viaţa uneia sau a mai multor persoane. Păstrând proporţiile, asemăn şedinţele de sumar din fiecare zi cu o întâlnire de dimineață a medicilor, în care se face planul de acţiune. Doctorii încearcă să salveze vieţi, iar jurnaliştii le fac, de multe ori, oamenilor viaţa mai uşoară. Cetăţenii vin cu o sesizare la redacţie, apoi, de multe ori, scapă de problemele cu banca, li se repară strada etc. Concluzionând, pot spune că a fi jurnalist la Gazeta de Sud impune respect din partea celorlalţi, dar înseamnă şi o mare responsabilitate. La Mulţi Ani, cotidianul oltenilor de pretutindeni!

Petruţa Iacob, consultant vânzări

petruta

Când am venit la Gazeta de Sud simțeam nevoia unei schimbări. Am intrat într-o echipă tânără, dinamică și cu o dorință permanentă de a face performanță. A fost chimia perfectă! Au trecut de atunci zece ani și încă sunt aici. La Mulți Ani, GdS!

Alexandru Vîrtosu, redactor

virtosu

Am intrat în familia Gazeta de Sud în urmă cu 12 ani. Parcă a fost ieri. Se spune că timpul „zboară“ când este petrecut într-un mod plăcut şi cred că se confirmă zicala în ceea ce priveşte relaţia dintre mine şi cotidianul regional numărul 1. GdS este locul de muncă unde m-am maturizat, unde am putut îmbina dragostea pentru sport cu minunata meserie de jurnalist şi de aceea nu mă văd activând în altă parte. La Mulţi Ani, Gazeta de Sud!

Ana-Maria Predilă, redactor

ana maria predila 1

La Mulţi Ani, Gazeta de Sud! Pentru mine ai reprezentat şi reprezinţi o şansă. Am venit aici în practică, în urmă cu patru ani, pe vremea când eram încă studentă şi mi-am dorit să rămân să fac presă de calitate, pentru că aici se poate. Mi-ai deschis braţele şi am crescut cu tine. Şi îți mulţumesc. Articole, emisiuni, transmisii live, momente trăite la maximum şi dorinţa de a schimba ceva în bine – iată cum pot să rezum povestea GdS. În spatele orelor de muncă rămân amintiri, sentimentul că nu am fost indiferenţi şi, pentru că secțiunea mea din ziar este sănătatea, uneori au fost salvate vieţi. Tu ai 22 de ani, eu 25, suntem al naibii de tinere, aşa că mai avem multe de spus, o tonă de voinţă şi multă îndârjire.

Marian Apipie, redactor

marian apipie

Am intrat în familia GdS în septembrie 2003, ca redactor sportiv. Aveam 25 de ani şi o experienţă de şapte ani ca jurnalist sportiv, dar pot să spun că aici m-am simţit cu adevărat împlinit. Nu pot să uit perioada Campionatelor Europene şi Mondiale de fotbal din anii 2004, 2006 şi 2008, pe care le-am trăit intens, ca în orice redacție de sport. Împărţiţi pe echipe şi în ture, am reuşit să acoperim aceste evenimente fotbalistice majore şi să oferim cititorilor GdS, la cafeaua de dimineaţă, toate informaţiile, chiar şi de la meciurile care se încheiau cu puţin înainte de miezul nopţii. Plecam din redacţie după ora 00.30, însă nu înainte de a trece prin tipografie şi a vedea chiar noi un exemplar din ziarul proaspăt tipărit. Pentru o perioadă de doi ani, drumul meu s-a separat de cel al Gazetei de Sud. Am revenit însă în redacţia care m-a format şi din 2011 am scris pe aproape orice domeniu: administraţie, economie, învăţământ, social sau sănătate. Am descoperit, cu această ocazie, altă lume decât cea cu care mă obişnuisem ca redactor sportiv. Am constatat apoi impactul articolelor mele, pentru că, nu de puţine ori, s-a întâmplat ca o situaţie care trena de luni de zile, să fie rezolvată în câteva zile, după relatarea ei în Gazeta de Sud.

Virginia Barbu, director vânzări

virginia barbu

De zece ani, Gazeta de Sud este a doua familie a mea: aici am crescut, am învăţat şi am petrecut cele mai frumoase experienţe profesionale. Mă bucur că fac parte dintr-o echipă minunată, cu nişte standarde foarte ridicate, care oferă comunităţii informaţii corecte, obiective, proiecte importante şi soluţii eficiente. La Mulţi Ani plini de reuşite, cel puţin la fel de importante ca până acum, Gazeta de Sud!

Ramona Olaru, redactor

ramona olaru

Îmi amintesc perfect cum a fost prima mea zi de lucru la Gazeta de Sud, pe data de 2 ianuarie 2008. Ninsese abundent în noaptea dinainte şi nu circulau nici autobuze, nici taxiuri. Am plecat de acasă prin nămeţii care îmi ajungeau până la genunchi, iar pe străzi nu era nici ţipenie de om. Îmi amintesc că primul meu articol a fost despre modificarea Codului fiscal şi despre noile impozite care intrau în vigoare la începutul acelui an. A fost citit… De atunci şi până acum au urmat sute sau chiar mii de articole pe care le-am scris în Gazeta de Sud. În afară de colegii minunaţi pe care îi am, ceea ce îmi place cel mai mult în redacţie este faptul că putem crea liber, că putem veni cu idei noi şi cu analize interesante pe diverse subiecte de interes public, deoarece, la GdS, articolele pe care le citiţi dumneavoastră în ziar a doua zi sunt propuse şi realizate de fiecare redactor. A fost interesant când am început să explorăm o nouă dimensiune a activităţii de jurnalist, aceea în care noi, redactorii, am devenit realizatori şi producători de emisiuni la Alege TV. Aşadar, m-am integrat perfect într-o echipă minunată, cu care îmi petrec o mare parte a timpului şi nici nu am simţit cât de repede au trecut anii de când lucrez în acest trust media. La Mulţi Ani, Gazeta de Sud!

Monica Stuparu, redactor

IMG_0653

Lucrez la Gazeta de Sud de când aveam 19 ani şi eram studentă în anul I de facultate. Au trecut 19 ani de atunci, deci practic jumătate din viaţa mea de până acum s-a derulat la Gazeta de Sud. Anii pe care i-am petrecut aici m-au format ca om, mi-au adus unii dintre cei mai buni prieteni şi, în acelaşi timp, m-au obligat să nu dezamăgesc. Parafrazând, pentru mine Gazeta de Sud este un prieten vechi şi loial, care mi-a fost alături mereu şi căruia îi doresc viaţă lungă de acum înainte! La Mulţi Ani, Gazeta de Sud, La Mulţi Ani şi ţie, Cititorule, care ne eşti alături de 22 de ani!

Eugen Măruţă, redactor

eugen maruta tv net

Ţin minte prima zi în care am ajuns în redacţia GdS, la Târgu Jiu. Era 16 septembrie 2000, iar a doua zi, pe 17 septembrie, a apărut în ziar, sub semnătura mea, primul articol. Materialul îl viza pe ministrul sănătăţii de la acea vreme, Hajdu Gabor, şi un ordin discriminatoriu, semnat de acesta. Am venit la GdS pentru perioada de practică, la jurnalism. Toate lucrurile bune se întâmplă în septembrie… Tinereţea pentru mine a însemnat Gazeta de Sud. Când spui GdS, spui standarde. Cel puţin în privinţa redactării, a verificării informaţiilor, a deontologiei profesionale şi a interesului public.

Mariana Butnariu, redactor

dna mari net

22 de ani de presă. Vremea a trecut ca într-o clipire. Fiecare zi a fost o provocare, oameni noi, situaţii inedite, subiecte arzătoare, viaţa urbei şi a ţării, toate filtrate prin ochii atenţi ai celor care ne-am pus în slujba cititorilor. Când suferi de microbul numit presă, pe print sau pe on-line, indiferent ce ai face nu te mai poţi imuniza. Sper ca în familia Gazetei de Sud, cei din garda veche, dar şi cei mai noi să fie la fel de bolnavi de presă şi acest brand să fie la fel de prezent şi viu în Oltenia şi pentru generaţiile viitoare! La Mulți Ani, Gazeta de Sud!

Maria Cernătescu, redactor

maria cernatescu

22 de ani, peste două decenii de existență a Gazetei de Sud. Pe parcursul acestui interval de timp am devenit și eu o fărâmă din marea echipă a ziarului oltenilor de pretutindeni. Au fost momente grele, dar și clipe frumoase, însă încrederea pe care mi-au acordat-o cei din jur și, mai ales, cititorii mi-a dat puterea să merg mai departe. Ca la orice moment aniversar se cade să le transmiți gânduri bune celor dragi ție. Și cum Gazeta de Sud este pentru mine a doua familie, La Mulți Ani, Gazeta de Sud!

Aldezir Marin, redactor

aldox

Am intrat în echipa GdS în primăvara anului 2005, iar de atunci am trăit alert, pe fugă, în pielea jurnalistului de eveniment. Privind înapoi, pot spune că sunt un om norocos, un om care a avut şi are ocazia să pună în paginile Gazetei de Sud atâtea poveşti de viaţă, unele poate prea triste, altele chiar optimiste. Întotdeauna adevărate! Mulţi spun că jurnalismul nu este o meserie, ci este un mod de viaţă. Eu pot adăuga, după 12 ani de jurnalism, că este un mod de viaţă grozav, unul aflat în slujba adevărului scris cu orice preţ. Apropo de jurnalişti: de câţi jurnalişti e nevoie să schimbe un bec? De trei. Unul lansează zvonuri că becul nu mai funcţionează, altul face o investigaţie despre cauze, iar al treilea propune o soluţie pe blogul personal.

Claudia Cocoş, realizator

Claudia 1 net

Aveam un an când Gazeta de Sud a văzut pentru prima dată lumina tiparului. Niciodată nu m-am gândit că voi face parte din această echipă frumoasă. Dorinţa mea de a aduce în regiune informaţii utile, menite să promoveze tradiţiile noastre, dar și faptul că Gazeta de Sud este cotidianul numărul unu al oltenilor reprezintă motivele pentru care sunt astăzi aici. Mă bucur că de trei ani evoluez profesional alături de aceşti oameni, cărora le mulţumesc pentru răbdarea şi iscusinţa de care au dat dovadă mereu. Privind la ceea ce se întâmplă cu mass-media în zilele noastre, mă întreb uneori „cum de rezistăm?“. Explicaţiile le găsesc deschizând Gazeta de Sud şi citind. La 22 de ani ai GdS urez întregii echipe viaţă îndelungată pe piaţa presei regionale, cu multe împliniri profesionale şi să rămânem mereu pe primul loc în preferinţele cititorilor!

Andreea Drăgoianu, consultant vânzări

drăcoianu

Povestea mea la Gazeta de Sud a început acum patru ani. Visam să lucrez în publicitate încă din anul I de facultate. După șase luni de la absolvire, am semnat primul meu contract de muncă, în departamentul de publicitate. Visul meu începea să prindă contur. În acești patru ani, absolventa timorată de atunci a devenit un consultant de publicitate exuberant și creativ. La Mulți Ani, dream team!

Cristina Nănău Oprea, director marketing
DSC00141_edit
Am intrat în familia GdS acum 12 ani şi îmi doresc ca şi peste alţi 12 să fiu tot aici şi să vorbesc despre poveştile minunate pe care le scriem în fiecare zi, împreună. Gazeta de Sud este pentru mine a doua casă. Aici am întâlnit oameni care m-au îndrumat şi m-au sprijinit să construiesc proiecte cu suflet şi poveşti cu final fericit. Gazeta de Sud înseamnă bunătate, dăruire, profesionalism, grijă faţă de comunitate şi valori adevărate. La Mulţi Ani, dragi colegi! La Mulţi Ani vouă, dragii noştri cititori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS