10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă DSP şi a CJ Gorj, la Căminul de bătrâni din Suseni

Anchetă DSP şi a CJ Gorj, la Căminul de bătrâni din Suseni

Căminul de la Suseni nu are autorizaţie sanitară  pe instalaţia de apă
Căminul de la Suseni nu are autorizaţie sanitară pe instalaţia de apă

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj va demara o anchetă la Căminul de bătrâni din Suseni, după ce la nivel local a fost semnalat faptul că centrul social ar fi alimentat cu apă contaminată. De asemenea, analizele de laborator efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj ar fi indicat în apă prezența de materii fecale, E.coli, stafilococi și streptococi. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a solicitat efectuarea unor verificări la reţeaua de apă potabilă care alimentează Centrul de bătrâni de la Suseni. „Am discutat cu colegii din Consiliul Judeţean Gorj şi voi discuta şi cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică pentru că, dacă este aşa, trebuie să luăm măsuri“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Control în teren de la DSP

Conducerea Căminului de bătrâni de la Suseni a recunoscut că apa care curge la robinetele centrului social nu este potabilă şi spune că problema a apărut din cauza modului în care a fost executată instalaţia de alimentare cu apă din incinta instituţiei.
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a trimis ieri la Căminul de la Suseni o echipă de control. „Avem o echipă de control în teren condusă de către medicul Doina Alăman. Se vor face verificările necesare la instalaţia de apă şi la apă. Vom vedea cum vor arăta rezultatele. Ce pot să spun este că instalaţia de alimentare cu apă de acolo nu are autorizaţie sanitară. Am înţeles că acolo ar folosi ca surse de alimentare o instalaţie proprie şi o fântână publică. Colegii vor face analizele necesare şi se va stabili care este situaţia în prezent legat de folosirea apei“, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS