După scandalul de la Casa Studenților, Andrei Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost pus sub control judiciar.
După scandalul de la Casa Studenților, Andrei Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost pus sub control judiciar.
După scandalul de la Casa Studenților, Andrei Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost pus sub control judiciar.

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, ca toate cele nouă persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri, printre care se numără și Andrei Lazăr, fiul unei foste magistrate de la Judecătoria Craiova, să fie cercetate în continuare sub control judiciar.
Pe data de 14 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Craiova au cerut și obținut arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a nouă persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Aceștia sunt Andrei Lazăr, Valentin Ioan, Costinel Stan, Gheorghe Stan, Raul Drăgan, Cezar Mitru, Cornel Cojocaru, Andrei Cioc şi Bogdan Bereanu. Tot atunci, Tribunalul Dolj a dispus ca alți patru suspecți din acest dosar să fie cercetați în continuare sub control judiciar. Procurorii DIICOT au precizat că suspecții ar fi efectuat trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi comprimate de ecstasy (MDMA).
Pe 8 martie, procurorii DIICOT au cerut, fără succes însă, prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele celor nouă inculpați la jumătatea lunii ianuarie. În schimb, Tribunalul Dolj a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în cazul celor nouă inculpați.
Pe timpul controlului judiciar, inculpații au fost obligați, printre altele, să nu părăsească judeţul Dolj, să nu meargă în baruri, restaurante sau cluburi, să nu se apropie de ceilalți inculpați și martori, dar și să nu poarte și să folosească nici o categorie de arme.
Hotărârea instanței a fost contestată de procurori, iar ieri, Curtea de Apel Craiova a menținut soluția Tribunalului Dolj printr-o hotărâre definitivă.
Dintre cei nouă inculpați, numai Andrei Lazăr nu iese deocamdată de după gratii, el fiind arestat preventiv pe 26 ianuarie într-un dosar în care este acuzat că a înjunghiat un bărbat de 34 de ani în urma unei altercații izbucnite în incinta Casei de Cultură a Studenților din Craiova. Altercația a avut loc pe 14 februarie 2016, iar Lazăr a fost arestat preventiv la aproape un an de la comiterea faptei, pentru că a încălcat condițiile controlului judiciar.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.