11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞomerii doljeni, aşteptaţi pe 7 aprilie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Şomerii doljeni, aşteptaţi pe 7 aprilie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Doljenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi pe 7 aprilie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Evenimentul se va desfăşura, începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. „Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă disponibile în rândul şomerilor, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de forţă de muncă. Reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi să cunoască mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional către ocupaţii/meserii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung. Angajatorii participanţi la Bursă vor avea prilejul să îşi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale jobului pe care îl oferă“, a spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Dolj. Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul bursei la sediul Agenţiei Locale Craiova sau le pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituţiei: [email protected], cât şi pe fax (0351/401.557).

45 de cursuri de formare profesională gratuite, organizate de AJOFM

La sfârşitul lunii decembrie, rata şomajului în Dolj a ajuns la 9,41%. În baza de date a agenţiei se află 25.869 de şomeri, dintre care şomeri indemnizaţi – 3.923. Persoanele care nu au un loc de muncă au posibilitatea să urmeze cursuri de formare profesională gratuite.
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Dolj, în anul 2016 cele mai multe cursuri au fost organizate pentru lucrător comercial, operator introducere, validare şi prelucrare date. De asemenea, au fost organizate câte trei cursuri pentru fiecare din următoarele meserii/ocupaţii: contabil, frizer, machior, manichiură/pedichiură, vânzător, fotograf, infirmieră, inspector resurse umane şi manager resurse umane.
„Tot în anul 2016 au fost organizate, la nivelul mai multor localităţi din mediul rural, cursuri de formare profesională pentru lucrător în cultura plantelor şi lucrător în creşterea animalelor. În prezent, cei interesaţi au posibilitatea să aleagă din cele 45 de cursuri de formare profesională organizate în acest an de AJOFM Dolj. Administrator imobile, apicultor, agent securitate, baby sitter, bucătar, cameristă, coafor, contabil, cosmetician, dulgher, infirmieră, lăcătuş mecanic, manager de proiect, măcelar, sudor sunt doar o parte din cursurile organizate de Agenţie. Cei interesaţi se pot prezenta la sediul instituţiei pentru înscrieri“, a adăugat Alina Ghercioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS