14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi doljeni și un craiovean, în arest pentru tâlhărie

Doi doljeni și un craiovean, în arest pentru tâlhărie

Trușcă a fost reținut luni seară, după ce a fost audiat de procurorii doljeni (Foto: IPJ Dolj)
Trușcă a fost reținut luni seară, după ce a fost audiat de procurorii doljeni (Foto: IPJ Dolj)

Doi bărbați din comuna doljeană Cetate au fost arestați preventiv, luni, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie, după ce au bătut un bărbat din Orodel și i-au sustras mai multe bunuri din gospodărie. Tot luni, un craiovean de 20 de ani a fost reținut după ce a tâlhărit o minoră de 15 ani pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova.
În primul caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că, duminică noaptea, pe fondul unor neînţelegeri legate de vânzarea unei cabaline, Dăniț Ciuciunea și Gheorghe Bălteanu au intrat în gospodăria din comuna Orodel a lui Victor Chimirel, de unde au sustras o capră, o drujbă, un flex, hamuri și diverse ustensile gospodăreşti, bunuri pe care le-au încărcat în duba cu care veniseră. După aceea, cei doi bărbați s-au întors în aceeași gospodărie pentru a căuta şi alte bunuri, însă au fost surprinși de Victor Chimirel, care a încercat să-i gonească, amenințându-i cu o bară metalică. A reușit însă numai să-i enerveze. „Ciuciunea Dănuţ i-a aplicat (lui Victor Chimirel – n.r.) mai multe lovituri cu o scândură în zona membrelor, dezarmându-l, moment în care a intervenit Bălteanu Gheorghe, care a luat de pe sol bara metalică şi i-a aplicat o lovitură în zona capului, ulterior victima fiind lovită de primul agresor cu scândura în zona toracică“, au reținut procurorii doljeni. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit leziuni care necesită 45 – 50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Ciuciunea și Bălteanu au fost reținuți duminică noaptea, iar în cursul zilei de luni au fost arestați preventiv pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie calificată. Anchetatorii au mai reținut că Ciuciunea este recidivist, acesta fiind condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru furt calificat.

A tâlhărit o minoră de 15 ani

Altă infracțiune de tâlhărie a fost comisă luni, pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova, de un tânăr de 20 de ani. Oamenii legii au stabilit că Nicu Trușcă, de 20 de ani, „prin exercitarea de violenţe, i-a smuls victimei din mână un telefon mobil, în valoare de 800 de lei, după care și-a asigurat scăparea, fugind în cartierul Romaneşti“. Victima infracțiunii este o tânără de 15 ani, din Craiova.
Suspectul a fost prins destul de repede de polițiștii de la Secția 2, care au găsit asupra lui telefonul mobil. Ulterior, după ce a fost audiat de procurorul de caz, Trușcă a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS