5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgent de la Penitenciarul Pelendava, judecat pentru trafic de influență

Agent de la Penitenciarul Pelendava, judecat pentru trafic de influență

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, luni, trimiterea în judecată a unui agent din cadrul Penitenciarului Pelendava, acuzat că i-a cerut unui bărbat suma de 5.000 de euro pentru a aranja angajarea soției sale ca asistent medical în cadrul unității de detenție.
Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii august 2016, o persoană a sesizat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj despre faptul că, în perioada iunie-iulie 2016, agentul-șef Dănuț Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a pretins de la un bărbat „suma de 5.000 de euro, iar ulterior a primit de la acesta 3.500 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă în scopul angajării soţiei acestuia ca asistent medical în cadrul Penitenciarului Pelendava“. În urma anchetei, care a fost preluată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, anchetatorii au reușit să obțină probe pentru a-l pune sub acuzare pe agentul Dihoru. În schimb, Alexandru Crăciun, bărbatul care a dat bani pentru angajarea soției, și-a recunoscut faptele, „precizând că, inițial, i-a remis lui D.D. suma de 3.500 de euro pentru a-i facilita angajarea soţiei sale pe postul de asistent medical, promițându-i, totodată, că-i va remite şi restul de 1.500 de euro după efectuarea angajării“, după cum au mai precizat anchetatorii doljeni. Ulterior, Crăciun a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea infracțiunii de cumpărare de influenţă, document prin care a acceptat să execute o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare.
Acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Alexandru Crăciun a fost înregistrat pe data de 3 martie pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care urmează să stabilească dacă menține sau nu pedeapsa de un an și jumătate de închisoare. De asemenea, agentul de la Penitenciarul Pelendava a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, dosarul urmând să fie înregistrat tot pe rolul Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS