21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFemeia incendiată de iubit, omorâtă din gelozie

Femeia incendiată de iubit, omorâtă din gelozie

Gabriela Cheran a fost incendiată de iubitul cu 22 de ani mai tânăr
Gabriela Cheran a fost incendiată de iubitul cu 22 de ani mai tânăr

Moartea Gabrielei Cheran, femeia de 54 de ani pe care iubitul a incendiat-o pe 24 februarie, i-a şocat pe colegii din Primăria Podari, acolo unde aceasta lucra de anul trecut. Cu toate că ştiau despre Gabriela că avea multe probleme în relaţia cu concubinul mai mic cu 22 de ani, colegii femeii nu s-ar fi aşteptat niciodată ca aceasta să moară din cauza geloziei excesive a bărbatului.

Colegii de serviciu spun despre Gabriela Cheran că era o femeie foarte săritoare şi care îşi respecta foarte mult serviciul. În schimb, era foarte retrasă şi nu îi plăcea prea mult să vorbească despre viaţa personală. Venise la Primăria Podari printr-un contract de prestări servicii şi lucra în cadrul compartimentului taxe şi impozite. „O cunoşteam pe Gabriela din toamna anului 2016, atunci când a venit la Primăria Podari. Era foarte amabilă, ajuta pe toată lumea, era perfecţionistă. De ceva timp locuia în Craiova, împreună cu partenerul. Ea era din comuna Câineni, judeţul Vâlcea. Avea contract la noi până pe 31 decembrie 2017. Ştiu că avea probleme în relaţie. Mi-a spus că înainte să se angajeze la noi, bărbatul cu care era o ameninţase că se va sinucide pentru că ea încerca să încheie relaţia cu el. În urmă cu câteva săptămâni, Gabriela se plângea că a fost nevoită să îşi mute maşina din faţa blocului în care locuiau, pentru că el o ameninţase că îi avariază autoturismul. Eu am înţeles că s-ar fi cunoscut pe Facebook, dar nu ştiu cu exactitate. Din ceea ce am aflat, toată lumea din jur le spunea că sunt foarte mari diferenţe între ei. Nu neapărat de vârstă, ci şi ca intelect, ca mentalitate. Probabil nu diferenţa de vârstă o deranja, ci mai mult modul de gândire“, a spus Rodica Oprea, funcţionară în cadrul Primăriei Podari şi colega Gabrielei Cheran.
După mai multe certuri cauzate de gelozie, Gabriela a fost incendiată de mai tânărul ei iubit, Ştefan Daniel Truţă, de 32 de ani, chiar în ziua de Dragobete, în locuinţa în care trăiau împreună. După ce a aruncat pe ea cu o substanţă inflamabilă, apoi i-a dat foc, au urmat scene desprinse dintr-un film de groază. Femeia a fost arsă pe 45% din suprafaţa corpului. Imediat după ce şi-a dat seama de fapta oribilă pe care a comis-o, Daniel Truţă a schimbat-o pe femeie de hainele cu care fusese îmbrăcată şi a dus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu o maşină. Medicii i-au dat primele îngrijiri, apoi femeia a rămas internată.

„M-a sunat din spital, după ce i-a dat foc“

Oamenii care lucrau cu Gabriela şi-au dat seama că ceva este în neregulă abia luni, când femeia trebuia să ajungă la muncă. „Luni, pe 27 februarie, am încercat să o sun, dar nu mi-a răspuns. Miercuri m-a sunat şi atunci am vorbit ultima dată la telefon. Mi-a spus că a vrut să îl părăsească şi că el i-a dat foc. Mi-a mai spus că este la spital, la Terapie Intensivă, şi că are dureri mari. Tocmai ce o pansaseră. Avea, însă, o stare de spirit relativ bună şi spunea că i-au zis medicii că se va face bine“, a mai povestit Rodica Oprea. Colega femeii nu îşi explică de ce lucrurile au luat o întorsătură atât de gravă şi de ce a fost nevoie ca bărbatul să recurgă la acest gest inuman. „Pentru mine a fost foarte dureros pentru că am lucrat cu ea în acelaşi birou de când a venit aici. Deci, majoritatea timpului pe care l-a petrecut în primărie a fost în compania mea. Sunt foarte afectată de când am auzit de această tragedie. Nu m-am aşteptat niciodată să se ajungă la aşa ceva. Nu a venit niciodată bătută. Din contră, spunea că el făcea tot ce voia ea, însă era foarte gelos“, a adăugat colega femeii. Gabriela Cheran a murit vineri, 3 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, la o săptămână după ce concubinul i-a dat foc. Femeia a lăsat în urmă doi băieţi, de 31 de ani şi 28 de ani. Bărbatul cu care a ales să aibă o relaţie şi care i-a provocat moartea a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru omor calificat. Acesta este caporal într-o unitate militară din Craiova, iar acum va petrece ani buni în spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS