10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMamă şi fiu, morţi într-un incendiu

Mamă şi fiu, morţi într-un incendiu

Două persoane și-au pierdut viața într-un incendiu care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în satul Frâncești Coastă din comuna Muereasca. Este vorba de Lucia Iordache, de 86 de ani, și de fiul său, Aron Iordache, în vârstă de 50 de ani, care locuia împreună cu mama sa de câțiva ani, după ce divorțase.
Casa veche de o sută de ani a fost mistuită de flăcări aproape în întregime, iar cei doi n-au avut nici o șansă de scăpare, mai ales că toți vecinii dormeau și n-a avut cine să sară în ajutorul lor. Focul a ars mocnit până spre dimineață, când flăcările au fost intensificate de vânt și au fost zărite, la ora 5.30, de o rudă a celor do icare locuiește peste drum și care a sunat la 112.
„Când am ieşit eu afară, pe la 5.30, flăcările erau de câţiva metri, nu m-am putut apropia. Știam că în casă sunt mătuşa şi vărul meu, însă nu am mai putut face nimic pentru ei“, a povestit Virgil Margu, de 57 de ani, membru în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Cadavrul carbonizat al Luciei Iordache a fost descoperit de criminalişti printre dărâmături, iar fiul ei a fost găsit căzut lângă pat, în camera lui, singurul loc din casă unde nu au ajuns flăcările. Medicii legişti au stabilit că bărbatul a murit asfixiat.
Din cauza vântului puternic, focul s-a extins și a cuprins şi acoperişul casei vecine, în care locuiește familia Popescu.
„Am sărit să-i scot pe vecini. Pe nea Gheorghe l-am luat în braţe ca pe copil şi l-am scos în bătătură, de unde a fost preluat de alţi oameni şi îndepărtat de foc. Am intrat din nou în casă şi-am scos-o şi pe baba Niculina, care era leşinată“, a povestit Virgil Margu.
Niculina Popescu, în vârstă de 76 de ani, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital. „A suferit un atac de panică în momentul în care a văzut că i-a luat casa foc“, a spus Cătălin Popescu, purtător de cuvânt la ISU Vâlcea.
Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, căci misiunea a fost extrem de dificilă din cauza materialelor ușor inflamabile şi a vântului care a înteţit focul. Casa familiei Iordache a fost distrusă aproape în totalitate, iar din cea a familiei Popescu a ars acoperișul.
Poliţia şi pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului. „O primă ipoteză este aceea că focul a pornit de la o sobă pe lemne a cărei uşă nu se închidea bine“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.
Cadavrele celor două persoane au fost depuse la morgă pentru necropsie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS