AJOFM Gorj numără şomerii de primăvară
 AJOFM Gorj numără şomerii de primăvară
AJOFM Gorj numără şomerii de primăvară

Agenţii economici din Gorj continuă să disponibilizeze personal, în ciuda faptului că, în anii anteriori, în această perioadă aveau loc angajări. Astfel, doi agenţi economici din judeţul Gorj vor concedia colectiv salariaţi, începând cu această lună. Este vorba de Cazare Cantine Motru şi Damirmet Serv, din Târgu Jiu. De la Cazare Cantine vor fi concediate 38 de persoane, începând cu data de 1 aprilie, iar de la Damirmet Serv 125 de muncitori, în patru etape (20 martie, 27 martie, 3 aprilie, 10 aprilie). Administratorii celor două firme au transmis deja notificări Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Societăţile se confruntă cu probleme economice. Luna trecută, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj a disponibilizat colectiv 149 de persoane.

Vor beneficia de servicii de preconcediere

Potrivit lui Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, viitorii disponibilizaţi vor beneficia de servicii de preconcediere: „Am primit notificări de la societatea Damiemet Serv, care urmează să concedieze 125 de persoane în patru etape, 30 începând cu 20 martie, 30 de pe 27 martie, 30 din 3 aprilie şi alte 35 începând cu data de 10 aprilie. Prin notificarea de la societatea Cazare Cantine Motru am fost informaţi în ceea ce priveşte 38 de persoane. Ca şi probleme, invocate sunt cele economice. Este vorba de încetarea contractului de prestări servicii de masă caldă de către EMC Lupoaia şi EMC Roşiuţa. O să discutăm în perioada imediat următoare cu conducerile de la cele două societăţi să stabilim nişte zile în care să le oferim serviciile de preconcediere, urmând să stabilim modul de preluare a dosarelor pentru ca aceste persoane să poată intra în posesia indemnizaţiei de şomaj“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Numărul șomerilor în Gorj trece de 10.000, iar în perioada următoare va crește considerabil. De la 1 mai, alte o mie de disponbilizări colective sunt anunţate şi la Complexul Energetic Oltenia. În Gorj, în prezent sunt disponibile doar 165 de locuri de muncă.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.