24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean turc urmărit pentru trafic de droguri, prins la Calafat

Cetățean turc urmărit pentru trafic de droguri, prins la Calafat

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au depistat, duminică, un cetăţean turc de 48 de ani, dat în urmărire de autoritățile elene pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.
Polițiștii de frontieră au precizat că, duminică, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean turc, care se afla la volanul unui tir înmatriculat în Turcia. Șoferul turc era însoțit de un bărbat, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate belgiană, document care era fals, după cum au constatat oamenii legii. „În urma verificărilor specifice, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că documentul prezentat la control este falsificat, neîndeplinind condițiile de formă și fond caracteristice unui document autentic“, au precizat polițiștii de frontieră.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că au de-a face cu un cetățean turc, dat în urmărire internațională de autoritățile din Grecia. Este vorba de Bayram Hos, de 48 de ani, cercetat de autoritățile elene pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri.
Bărbatul a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale și dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiat de un procuror. Ulterior, cetățeanul turc a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Craiova pentru începerea procedurii de extrădare în Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS