10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie pe DN 6, un mort și un rănit

Tragedie pe DN 6, un mort și un rănit

În urma impactului, şoferul autoturismului a decedat pe loc, iar pasagerul din dreapta a fost rănit (FOTO: Mihai Căruntu)
În urma impactului, şoferul autoturismului a decedat pe loc, iar pasagerul din dreapta a fost rănit (FOTO: Mihai Căruntu)

Doi bărbaţi din Dolj au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie pe DN 6, în Mehedinţi. Unul dintre ei a fost grav rănit, iar celălalt a decedat pe loc, în urma impactului.

Tragedia s-a produs ieri-dimineaţă între oraşele Orşova şi Băile Herculane. Cei doi bărbaţi au plecat din judeţul Dolj şi aveau ca destinaţie Italia, unde mergeau la muncă. Pe Valea Cernei, într-o curbă, din cauza oboselii, şoferul autoturismului se pare că a adormit la volan. Maşina condusă de el a pătruns pe contrasens şi s-a izbit violent de un autotren înmatriculat în Bulgaria, care circula regulamentar din sens opus. „Se pare că mergeau la lucru şi într-o curbă, pe linie continuă, au intrat pe contrasens direct în tir. Şoferul acestuia a încercat să tragă de volan spre dreapta ca să-i evite, dar au intrat direct în el. Unul dintre cei doi bărbați a decedat pe loc, iar celălalt am înţeles că a fost dus la spital şi este rănit destul de grav“, a declarat un martor.
La locul accidentului au ajuns, în scurt timp, echipajul de la descarcerare, o autospecială SMURD şi o ambulanţă. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea şoferului. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului de 43 de ani, care era din comuna Bucovăţ, judeţul Dolj. Pasagerul din dreapta a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean din Orşova pentru stabilizare şi preluat ulterior şi dus la Spitalul Judeţean de la Drobeta Turnu Severin. Acesta a suferit un traumatism cranian şi multiple plăgi la faţă şi la membre. El a fost supus unor investigaţii medicale suplimentare.
Ancheta declanşată de poliţişti conduce la ipoteza că şoferul ar fi adormit la volan. „Pe DN 6, în această dimineaţă (ieri -n.r.), s-a produs un accident de circulaţie. Pe fondul oboselii, şoferul unui autoturism Cielo a adormit la volan, a părăsit sensul de mers şi a intrat pe contrasens, în coliziune frontală cu un autotren înmatriculat în Bulgaria, care circula regulamentar. În urma impactului, şoferul autoturismului a decedat pe loc, iar pasagerul din dreapta a fost rănit şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale“, a declarat comisarul Viorel Stăncioiu din cadrul Serviciului Rutier Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS