10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu furat 77.000 de lei, bani ținuți „la saltea“ de un bărbat din Drăgotești

Au furat 77.000 de lei, bani ținuți „la saltea“ de un bărbat din Drăgotești

Polițiștii doljeni au explicat că a parte din banii furați au fost cheltuiți de supecți în baruri și la cumpărături
Polițiștii doljeni au explicat că a parte din banii furați au fost cheltuiți de supecți în baruri și la cumpărături

Trei tineri din localitatea doljeană Drăgotești sunt acuzați că au furat din casa unui bărbat, de sub o saltea, suma de 77.000 de lei, iar în numai câteva zile au și cheltuit jumătate din „pradă“.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de duminică, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Pielești i-au identificat pe Leonard Tudorescu şi Luigi Zamfirescu, ambii de 19 ani, şi pe Daniel T., de 17 ani, toți din comuna Drăgotești, suspectați de comiterea a două furturi din locuințe. Mai exact, cei trei tineri sunt acuzați că, pe 11 februarie, au furat din locuința unui bărbat din comună peste 77.000 de lei, iar o zi mai târziu au furat două cazane de cupru din gospodăria unei femei.
„Din investigațiile polițiștilor doljeni s-a stabilit faptul că, la data de 11.02.2017, cei trei tineri au pătruns în locuința unui doljean de 65 ani, prin forțarea unui geam, și dintr-o cameră, de sub saltea, i-au sustras suma de 77.000 lei și o borsetă în care se aflau 520 de lei. Polițiștii au reținut în sarcina suspecților și faptul că, în data de 12.02.2017, au sustras din anexa locuinței unei femei două cazane confecționate din cupru“, au precizat polițiștii doljeni. Potrivit unor surse judiciare, păgubitul deține un magazin în comună, iar de ani buni strânge profitul „la saltea“.
Oamenii legii au mai precizat că au reușit să recupereze jumătate din prejudiciul produs de cei trei tineri. Aceștia din urmă au explicat în fața oamenilor legii că au cheltuit o parte din bani în diferite baruri și restaurante, iar cu o altă parte și-au cumpărat îmbrăcăminte, bijuterii și ceasuri. După audieri, cei trei suspecți au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând să fie duși în fața judecătorilor craioveni cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS