9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer fără permis, arestat după ce a ucis o femeie și a fugit

Șofer fără permis, arestat după ce a ucis o femeie și a fugit

După ce a lovit și accidentat mortal femeia de 69 de ani, Opelul condus de Piciu s-a răsturnat în afara șoselei
După ce a lovit și accidentat mortal femeia de 69 de ani, Opelul condus de Piciu s-a răsturnat în afara șoselei

Un tânăr de 25 de ani, din localitatea doljeană Moțăței, acuzat că s-a urcat la volan, deși are permisul suspendat, a ucis o femeie și a părăsit locul accidentului, a fost arestat preventiv ieri, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 19.30, pe DN 56, în localitatea doljeană Galicea Mare.
Potrivit polițiștilor doljeni, în urma primelor cercetări s-a stabilit că Florin Piciu, de 25 de ani, din comuna Moţăţei, în timp ce conducea un autoturism Opel, „pe fondul vitezei neregulamentare“, a accidentat-o mortal pe Constanța Coman, de 69 de ani, din Galicea Mare, care mergea pe marginea șoselei. După ce a lovit femeia de 69 de ani, Opelul condus de Piciu s-a răsturnat în afara drumului. Șoferul a reușit să iasă din mașină și a fugit de la locul accidentului, însă a hotărât să se întoarcă. Oamenii legii au aflat că tânărul a mers până la un service din comună, de unde și-a sunat fratele pentru a-l ajuta. Ulterior, Florin Piciu s-a întors la locul accidentului însoțit de fratele său, iar acesta din urmă a încercat să-i convingă pe polițiști că el s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului. „Autorul, însoțit de fratele acestuia, s-a întors la locul accidentului, unde a încercat să inducă în eroare polițiștii. Mai exact, fratele autorului a încercat să ia asupra lui vinovăția producerii evenimentului rutier“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Polițiștii doljeni au aflat și de ce fratele șoferului susținea că el s-a aflat la volan: Florin Piciu s-a urcat la volan, deși avea permisul suspendat.
După ce a fost audiat de oamenii legii, tânărul de 25 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar ieri a fost dus la Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autoturism cu permisul suspendat. Instanța a admis propunerea procurorului de caz și a emis pe numele tânărului de 25 de ani un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Judecătoriei Băilești poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS