8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul acuzat că l-a lovit cu Mercedesul pe „Vialis“, trimis în judecată

Craioveanul acuzat că l-a lovit cu Mercedesul pe „Vialis“, trimis în judecată

Alin Gheorghe Dinu a fugit după scandalul din cartierul 1 Mai și a fost prins în Italia, pe 2 noiembrie 2016
Alin Gheorghe Dinu a fugit după scandalul din cartierul 1 Mai și a fost prins în Italia, pe 2 noiembrie 2016

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui craiovean de 38 de ani, acuzat că l-a lovit intenționat cu un Mercedes ML pe Dantes Parnică, zis Vialis, după care l-a tăiat cu o sabie. În același dosar este judecat și Parnică, acuzat de comiterea infracțiunii de uz de armă fără drept.

Scandalul în urma căruia Dantes Parnică, poreclit Vialis, de 30 de ani, a fost lovit cu mașina și tăiat, a avut loc în dimineața zilei de 22 august 2016, în jurul orei 4.00, în cartierul craiovean 1 Mai. Anchetatorii au reținut că totul a pornit după ce fratele mai mic al lui Parnică s-a despărțit de fiica lui Alin Gheorghe Dinu, de 38 de ani. Acesta din urmă a cerut unuia dintre liderii romilor din Craiova să organizeze o mediere la care să fie chemat un membru al familiei Parnică, ceea ce s-a și întâmplat. „În timpul discuţiilor purtate, inculpatul (Alin Gheorghe Dinu – n.r.) şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că Parnică Ionuţ nu s-a căsătorit cu fiica sa, astfel că el a rămas cu ruşinea în rândul comunităţii romilor“, au reținut procurorii doljeni. La finalul medierii, Dinu a lăsat să se înțeleagă că a căzut la învoială cu familia Parnică.
Ulterior, în noaptea de 21 spre 22 august, fiica lui Dinu și-a anunțat mama că a plecat de acasă din cauza membrilor familie Parnică.
Auzind ce s-a întâmplat, Alin Gheorghe Dinu, care era însoțit de ginerele său, a plecat de acasă cu un autoturism Mercedes ML, ca să își caute fiica. În jurul orei 3.30, a ajuns cu mașina în apropierea târgului de săptămână din Craiova, unde Dantes Parnică deține un apartament, iar când acesta din urmă a ajuns acasă a început scandalul.

Târât pe capota mașinii și lovit în cap cu o sabie

Procurorii doljeni au mai reținut că, în timp ce traversa strada, Dantes Parnică a fost lovit intenționat cu Mercedesul de Dinu. „Inculpatul (Alin Gheorghe Dinu – n.r.) a pus în mişcare autoturismul şi l-a lovit cu partea frontală pe Panică Dantes, care s-a prins cu mâinile de capotă. Inculpatul a continuat deplasarea pe o distanţă de câţiva metri cu persoana vătămată agăţată cu mâinile de capotă până a lovit cu partea stânga faţă un autoturism marca Daewoo Matiz, Parnică Dantes fiind prins între cele două autoturisme. Inculpatul a coborât de la volanul autoturismului şi l-a lovit cu un obiect tăietor-înţepător pe Parnică Dantes în zona capului şi coapsa stângă. În acest context, persoană vătămată a tras un foc de armă cu un pistol pe care-l avea asupra sa, proiectilul din cauciuc lovind capota autoturismului inculpatului“, au precizat procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit. Ulterior, Dinu și ginerele său au fugit, abandonând autoturismul Mercedes cu motorul pornit. Dantes Parnică a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat până pe 9 noiembrie. Medicii legiști au stabilit că Parnică a suferit diverse leziuni, având nevoie de 120-140 de zile de îngrijiri medicale.
Alin Gheorghe Dinu nu a fost găsit de oamenii legii, iar pe 14 septembrie, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă. Craioveanul fost prins pe data de 2 noiembrie în Italia, după care a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj.
În urma anchetei s-a mai stabilit că Parnică avea suspendat dreptul de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, motiv pentru care acesta a fost acuzat de comiterea infracțiunii de uz de armă fără drept.
Mai trebuie spus că, inițial, Parnică e declarat că pistolul a fost folosit de Alin Gheorghe Dinu, după care a susținut că, de fapt, era arma concubinei sale. Expertiza criminalistică făcută de Serviciul Biocriminalistică a arătat însă că pistolul era deținut de Parnică, care a tras cu el în dimineața de 22 august. Nici Alin Gheorghe Dinu nu a recunoscut că l-a lovit intenţionat cu mașina pe Dantes Parnică şi nici că l-a lovit cu sabia, însă probele strânse de anchetatori l-au contrazis.

Judecați la Tribunalul Dolj

Dosarul în care Alin Gheorghe Dinu este acuzat de tentativă de omor, iar Dantes Parnică de uz de armă fără drept, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 20 ianuarie. Trei zile mai târziu, instanța a hotărât ca Alin Gheorghe Dinu să rămână în continuare în arest, însă decizia Tribunalului a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată contestația formulată de Alin Gheorghe Dinu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS