22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac la cutia milei, la Catedrala „Sfântul Gheorghe“ din Slatina

Atac la cutia milei, la Catedrala „Sfântul Gheorghe“ din Slatina

 

Polițiștii anchetează un furt reclamat de personalul Bisericii „Sfântul Gheorghe“ din Slatina, de unde au dispărut cel puțin 3.500 de lei și mai multe obiecte fără mare valoare.

Unul dintre angajații vechii catedrale din Slatina, situată în partea de jos a orașului, la poalele Dealului Grădiște, a semnalat ieri-dimineață, atunci când a venit la lucru, faptul că ușa bisericii este descuiată. Și-a anunțat superiorii, care au anunțat poliția.
La o primă evaluare, a declarat preotul paroh Iorgu Iordache, pagubele nu sunt foarte mari, hoțul sustrăgând suma de 3.500 de lei, reprezentând încasările din luna ianuarie și banii din cutia milei, la care se adaugă alte câteva obiecte, fără valoare deosebită. „Prima dată nici măcar nu ne-am dat seama că lipsește ceva, pentru că lucrurile erau toate în ordine, n-a deranjat nimic. Apoi ne-am zis să ne uităm peste tot și așa am observat că lipsesc banii din încasările de luna aceasta, 3.500 de lei, pe care îi țineam într-un dulap în altar. A fost un, cum să-i zic, un hoț mărunt. A luat acei bani și o cruce pe care o purta celălalt preot, nimic de valoare. Și a mai luat o pereche de ochelari de vedere, nu înțeleg la ce i-or fi trebuit!“, a declarat preotul, care a relatat cum întreaga aventură a hoțului a fost vizionată de anchetatori pe înregistrările camerelor video montate în biserică.
Hoțul a observat că există un sistem video de înregistrare, însă nu a reușit decât să întrerupă semnalul către monitoare, tăind cablul de alimentare, fără să realizeze că acestea vor înregistra în continuare.
Cât despre modul în care a pătruns în biserică, preotul crede că, cel mai probabil, făptașul a rămas înăuntru încă din timpul slujbei, ascunzându-se pe scara către spațiul destinat membrilor corului. După ce toată lumea a plecat, iar biserica a fost închisă, a trecut la treabă, fapta derulându-se dumincă după-amiază, în jurul orei 17.30. Hoțul a plecat deschizând ușa din față. „N-a răsturnat, n-a spart, n-a stricat“, a mai menționat preotul paroh Iorgu Iordache, precizând, de asemenea, că pe înregistrări se vede și cum hoțul a distrus încuietoarea cutiei milei, iar de aici a luat doar bancnote, monedele lăsându-le împrăștiate pe podea. „Nu-l cunosc, din ce mi-am putut da seama vizionând înregistrările. Mi-aș dori, de altfel, să nu fie o persoană cunoscută“, a mai spus preotul paroh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS