Acasă Local Dolj Încă un mandat de arestare pe numele lui Andrei Lazăr

Încă un mandat de arestare pe numele lui Andrei Lazăr

-

După scandalul de la Casa Studenților, Andrei Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost pus sub control judiciar (Foto: arhiva GdS)
După scandalul de la Casa Studenților, Andrei Lazăr a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost pus sub control judiciar (Foto: arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, joi, arestarea preventivă a lui Andrei Lazăr, fiul unei foste magistrate de la Judecătoria Craiova, trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a înjunghiat un bărbat de 34 de ani. Același Lazăr a fost arestat preventiv pe 14 ianuarie, într-un alt dosar, unul în care este suspectat de comiterea infracțiunii de trafic de droguri.

Judecătoria Craiova a emis, joi, la cererea procurorilor, un mandat de arestare preventivă pe numele craioveanului Andrei Lazăr, judecat într-un dosar în care este acuzat de comiterea a două infracțiuni contra ordinii şi liniştii publice.
Anchetatorii au reținut că, pe 14 februarie, în jurul orei 3.00, în incinta Casei de Cultură a Studenților din Craiova a avut loc o altercație în urma căreia Viorel Cătălin Tudor, de 34 de ani, a fost înjunghiat în spate cu un cuțit de Andrei Lazăr. Bărbatul de 34 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a rămas internat. După altercație, Lazăr a fugit și a fost identificat o zi mai târziu într-un bar din Târgu Jiu, de unde a fost ridicat și adus la Craiova. După ce a fost audiat, suspectul a fost încarcerat o noapte în arestul IPJ Dolj, iar pe 17 februarie a fost pus sub control judiciar.
Ulterior, după finalizarea anchetei, Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Tudor nu a depus o plângere împotriva lui Lazăr, așa că acesta din urmă nu a putut fi acuzat și de comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe. În același dosar a fost pus sub acuzare și al doilea inculpat, Marian Savu, implicat și el în altercația în urma căreia craioveanul de 34 de ani a fost înjunghiat.
Joi, pe 26 ianuarie, la aproape un an de la comiterea faptelor, procurorii craioveni au cerut arestarea preventivă a lui Lazăr, iar Judecătoria Craiova a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.
Instanța a aplicat alin.7, art. 215, din Codul de Procedură Penală, care prevede că se poate dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv atunci când există suspiciunea că, pe durata controlului judiciar, inculpatul a săvârşit o nouă infracţiune.
Hotărârea instanței a fost contestată de Lazăr la Tribunalul Dolj, instanța urmând să se pronunțe joi, pe 2 februarie.

Cercetat într-un dosar de trafic de droguri

Pe 14 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Craiova au cerut și obținut arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a nouă persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Este vorba de Andrei Lazăr, Valentin Ioan, Costinel Stan, Gheorghe Stan, Raul Drăgan, Cezar Mitru, Cornel Cojocaru, Andrei Cioc şi Bogdan Bereanu. Tribunalul Dolj nu a admis propunerea procurorilor de arestare a altor patru suspecți din acest dosar – Iuliana Găman, Simona Gîngu, Abdul Hrirah şi Alexandru Saioc – aceștia fiind cercetați în continuare sub control judiciar.
Cei 13 inculpați au fost reținuți în urma mai multor percheziții făcute în cursul zilei de 12 ianuarie, de ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate din Craiova, coordonați de un procuror DIICOT. Oamenii legii nu au oferit prea multe informații despre cercetările efectuate în acest dosar și nici nu au comunicat care este cantitatea de droguri ridicată în urma perchezițiilor. Procurorii DIICOT au precizat numai că suspecții ar fi efectuat trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi comprimate de ecstasy (MDMA). „Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc“, au comunicat anchetatorii.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova, instanță care le-a respins acțiunea pe 20 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban are programate negocieri cu USR

Ludovic Orban, președinte Partidului Național Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susținerii formulei sale de...