7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSemafoare importante din Craiova, încă nefuncţionale

Semafoare importante din Craiova, încă nefuncţionale

Încă nu s-a găsit o soluţie pentru semafoarele de la mall care nu funcţionează (Foto: Bogdan Grosu)
Încă nu s-a găsit o soluţie pentru semafoarele de la mall care nu funcţionează (Foto: Bogdan Grosu)

Semafoarele din trei intersecţii importante din Craiova nu funcţionează, iar acest lucru îngreunează foarte mult traficul de pe cea mai importantă arteră a oraşului, Calea Bucureşti – bulevardul Nicolae Titulescu. Gazeta de Sud a mai semnalat această problemă în luna octombrie a anului trecut, însă autorităţile întârzie rezolvarea.

Intersecţia craioveană care se aglomerează cel mai mult este cea de la intrarea în Electroputere Mall, dispre Calea Bucureşti. Acolo au fost montate semafoare, însă firma care deţine mall-ul nu a obţinut autorizaţie de la Comisia de Sistematizare a Circulaţiei pentru a le pune în funcţiune. Aşadar, de foarte mult timp, această intersecţie a devenit foarte greu de traversat, mai ales în zilele de weekend, atunci când centrul comercial devine arhiplin. Traficul va fi şi mai supărător în momentul în care, în zona în care se află actualul mall, se va mai construi încă un centru comercial. „În acest moment suntem în discuţii cu reprezentanţii firmei care deţine mall-ul. Încă nu am ajuns la un numitor comun pentru că sunt foarte multe lucruri de pus la punct, în special pentru că acolo se va mai construi încă un centru comercial. Nu excludem varianta ca acele semafoare să fie puse în funcţiune, dar încă nu am găsit soluţia cea mai bună pentru acea zonă“, a declarat Sorin Gae, inspector în cadrul Poliției Rutiere Craiova și membru în Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Craiova. În această situaţie, pietonii care tranzitează zona nesemaforizată se plâng că, de multe ori, traversarea străzii se face foarte greu. „Dacă ar merge semafoarele, ar fi mai uşor pentru noi. Unii şoferi te lasă să treci, alţii nu, chiar dacă este trecere de pietoni. Circul des prin această zonă, iar intersecţia de aici este aglomerată aproape întotdeauna“, a spus Maria Popescu.

Intersecţia Căii Bucureşti cu Centura de Nord continuă să fie nesemaforizată

Semafoarele din intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Centura de Nord (DN 65F), în zona Hanul Doctorului, sunt pe intermitent de multe luni, chiar dacă zona este extrem de periculoasă pentru că şoferii care vin dinspre Balş conduc cu mare viteză. Accesul dinspre Centura de Nord pe Calea Bucureşti, spre aeroport, se face cu mare dificultate pentru că şoferii trebuie să dea atât prioritate de dreapta, cât şi de stânga. Semafoarele din această zonă se află în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, iar directorul din luna octombrie a anului trecut, Adrian Lumezeanu, declara pentru Gazeta de Sud că semafoarele nu funcţionează din cauza softului. „Nu am putut să remediem problema deoarece firma de service cu care aveam contract a intrat în insolvenţă şi am fost nevoiţi să organizăm o nouă licitaţie. Eu sper ca în maximum o lună să rezolvăm această problemă“, declara atunci Adrian Lumezeanu. Aşadar, în luna noiembrie, semafoarele ar fi trebuit să înceapă să funcţioneze din nou. Însă, suntem aproape de începutul lunii februarie, iar avaria încă nu a fost rezolvată. Directorul actual al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Alin Golumbeanu, dă un nou termen până la care semafoarele vor funcţiona din nou. „Acele semafoare au nevoie de nişte componente care să reziste la temperaturi de până la -25 de grade Celsius. Noi am comandat deja componentele respective, iar zilele următoare ar trebui să ajungă. În aproximativ o săptămână vor fi din nou funcţionale“, a spus Alin Golumbeanu.

Semafoarele de la Schmidt, nepuse în funcţiune din cauza vremii

Semafoarele din intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu străzile Amaradia şi C. Brâncuşi nu funcţionează (Foto: Bogdan Grosu)
Semafoarele din intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu străzile Amaradia şi C. Brâncuşi nu funcţionează (Foto: Bogdan Grosu)

O altă zonă importantă din Craiova în care semafoarele sunt pe intermitent este cea din intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu străzile Amaradia şi Constantin Brâncuşi. Şi această zonă se umple frecvent de maşini, iar pietonii care trebuie să traverseze bulevardul Nicolae Titulescu sunt puşi în dificultate. Autorităţile spun că problema va fi remediată curând. „Semafoarele din acea zonă ar fi trebuit să fie repuse în funcţiune în această lună, însă nu s-a reuşit acest lucru din cauza vremii. Însă, problema va fi rezolvată cât mai repede“, a precizat Sorin Gae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS