9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA înghețat conducta de apă, CAO refuză să intervină

A înghețat conducta de apă, CAO refuză să intervină

Unii dintre locuitorii de pe strada Grădinari stau de peste șapte zile fără apă (Foto: GdS)
Unii dintre locuitorii de pe strada Grădinari stau de peste șapte zile fără apă (Foto: GdS)

Șase familii de pe strada Grădinari din cartierul craiovean Bariera Vâlcii stau de peste o săptămână fără apă la robinet. Conducta stradală a înghețat ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima vreme și cele șase gospodării au rămas fără apă. Cei afectați au anunțat în urmă cu șapte zile operatorul local de apă și canal, Compania de Apă Oltenia (CAO), care și-a trimis angajații pe teren, numai că aceștia s-au mulțumit să constate situația, dar nu au rezolvat problema. „Suntem șase familii care domiciliem pe strada Grădinari, stăm de peste o săptămână fără apă. Am anunțat la Companie să vină să vadă ce se întâmplă cu conductele, cu racordurile, și refuză să intervină pentru a remedia avaria. De fapt, conducta este înghețată. Am încercat noi să săpăm pe lângă ea, ne-am uitat la racordurile de la apometre, dar nu putem face nimic. Este nevoie să vină cu utilaje, cu angajați care știu cum să intervină“, a declarat Marius Ștefan, locuitor de pe strada Grădinari.
Oamenii spun că au ajuns să care apă cu butoaiele pentru gătit și spălat, iar pentru consum cumpără. „Conductele au înghețat, noi și vreo cinci vecini nu avem apă. Am mers, am anunțat la Companie, dar nu au primit nici un răspuns. Cărăm apă cu butoaiele, mergem pe strada principală și de acolo aducem apa necesară. Este foarte greu“, a spus o femeie care domiciliază la nr. 87 de pe strada Grădinari.
Localnicii au mai spus că, în cele din urmă, cei de la CAO au venit să constate, dar cum au venit, așa au plecat. „Între timp, cei de la CAO au venit, dar refuză să acționeze pe motiv că a înghețat conducta în dreptul unui racord efectuat de o firmă agreată de ei. Noi, toți cei care nu avem apă, avem contracte valabile cu Compania de Apă și nu înțeleg de ce nu intervin într-o astfel de situație“, a spus Nicolae Popescu, alt localnic afectat de înghețarea conductei de apă.
Reprezentanții CAO recunosc că cele șase gospodării sunt lipsite de apă, dar și că angajații lor nu au rezolvat problema de pe strada Grădinari. „Am primit o sesizare de la un abonat de pe strada Grădinari, nr. 87, cartier Bariera Vâlcii. Aceasta a fost înregistrată în data de 19.01.2017. Abonatul ne sesizează faptul că mai multe familii nu au apă. Sesizarea a fost înaintată pentru verificare și soluționare la Secția transport și distribuție apă“, au declarat reprezentanții CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS