11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal11 cazuri cu gripă, confirmate în Olt

11 cazuri cu gripă, confirmate în Olt

În județul Olt au fost confirmate, în ultima perioadă, încă 11 cazuri cu gripă sezonieră (tip A subtip H3N2). Toți pacienții s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina cu simptome compatibile cu gripa: febră, dispnee, tuse, expectorație, cefalee, rinită, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor în laborator. „În urma rezultatelor de laborator, cele 11 cazuri au fost confirmate și de Institutul «Cantacuzino» Bucureşti. Cazurile confirmate sunt cu vârste cuprinse între 6 și 71 de ani. Evoluţia bolnavilor a fost favorabilă, majoritatea au fost internaţi sub formă de spitalizare de zi. Nu s-au înregistrat decese. Cinci din cele 11 cazuri au prezentat la internare şi alţi factori de risc, precum: HTA grad II, diabet zaharat, proteză valvă aortică, sindrom cerebelos“, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj (DSP).
De la începutul anului și până în prezent, în Olt au fost înregistrate 18 cazuri de gripă. 15 pacienți au fost izolați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar trei au ajuns la Spitalul Municipal Caracal.
În Dolj nu a fost confirmat nici un caz de gripă până în acest moment. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii recomandă imunizarea cu vaccin antigripal, evitarea automedicației și izolarea persoanelor bolnave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS