Acasă Local Gorj Paturi suplimentare la Casa „Iris“, pentru persoanele fără adăpost

Paturi suplimentare la Casa „Iris“, pentru persoanele fără adăpost

-

Casa Iris, adăpost pentru persoanele fără locuinţă
Casa Iris, adăpost pentru persoanele fără locuinţă

Centrul social „Casa Iris“, acolo unde sunt cazate persoanele fără adăpost, funcţionează, în aceste zile, la capacitate maximă. Din cauza gerului, numărul de locuri disponibile a fost ocupat aproape în totalitate, autorităţile locale încercând să găsească soluţii pentru ca şi alte persoane fără adăpost să poată fi cazate în incinta centrului. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu cu atribuții de primar, a precizat că s-a apelat inclusiv la saltele şi saci de dormit pentru cei care nu deţin o locuinţă şi nu au unde să se adăpostească de ger. „Oamenii trebuie să accepte sprijinul nostru, măcar în aceste zile geroase. Avem şi asistenţă medicală. Este căldură. Avem saci de dormit şi putem aduce paturi. Se poate prepara hrană caldă. Nu este acelaşi lucru în adăpost cu statul în ger noaptea. Îi rugăm să meargă la adăpostul primăriei, măcar până când mai cresc temperaturile“, a spus Aurel Popescu. La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile locale s-au deplasat în Gara Târgu Jiu, dar şi în Autogară şi Piaţa Centrală pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Aurel Popescu a împărţit personal hrană caldă şi ceaiuri la 15 persoane nevoiaşe.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.