Acasă Local Gorj Edilii din Baia de Fier şi Novaci, la prefect în problema...

Edilii din Baia de Fier şi Novaci, la prefect în problema zonei Rânca

-

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, le-a solicitat ieri primarilor din Baia de Fier şi Novaci, care administrează Rânca, să expună, în cadrul Comitetului Operativ Consultativ, planul de măsuri în ceea ce priveşte asigurarea unor condiţii optime pentru turişti. Paraschivu a declarat că se doreşte evitarea unor probleme, precum cea legată de lipsa apei potabile la anumite pensiuni din zona Rânca. „Am convocat primarii. Au fost probleme cu apa. Acolo este şi foarte frig. Am cerut explicaţii şi soluţii.

În prezent, nu mai sunt probleme. Este o zonă pe care trebuie să o avem tot timpul în atenţie pentru că este polul turistic al judeţului Gorj în perioada de iarnă, şi nu numai“, a spus Gheorghe Paraschivu.

Soluţie pentru alimentarea cu apă

Autorităţile judeţene au găsit o soluţie provizorie pentru alimentarea cu apă a unei părţi din Rânca ce se află în administrarea Primăriei Novaci.
Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, s-a reuşit punerea în funcţiune a unei noi surse de apă pentru pensiunile şi cabanele din Rânca. Autorităţile speră ca în acest fel să nu mai apară nemulţumiri din partea turiştilor şi a proprietarilor de pensiuni din zonă, care au rămas din nou fără apă în aceste zile, dar şi în perioada sărbătorilor de iarnă. „A fost o problemă pe zona care ţine Novaci. S-a rezolvat, dar o să fie cu adevărat soluţionată când ambele primării o să delege serviciul de alimentare cu apă către operatorul APAREGIO. Acum este o soluţie tranzitorie şi sperăm că nu vor mai fi probleme.
Când va fi un operator autorizat pe ambele localităţi în zona Rânca atunci se va putea acţiona unitar cu întreaga reţea şi investiţie. Este bine că am identificat această sursă de apă şi o putem utiliza“, a menţionat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.