5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcarea subterană din Bănie, funcțională sută la sută

Parcarea subterană din Bănie, funcțională sută la sută

Liftul parcării subterane a primit la sfârșitul lunii decembrie avizul de funcționare (Foto: GdS)
Liftul parcării subterane a primit la sfârșitul lunii decembrie avizul de funcționare (Foto: GdS)

Liftul parcării subterane a devenit, în sfârșit, funcțional, după șapte luni de la darea în folosință a colosului de beton de lângă Teatrul Național „Marin Sorescu“.

Despre parcarea subterană din centrul Craiovei, proiect care a costat peste 63 de milioane de lei (fonduri europene), se poate spune abia acum că a devenit funcțională sută la sută. Dat în folosință la sfârșitul lunii mai (27 mai 2016), colosul de beton de lângă Teatrul Național „Marin Sorescu“ a pornit de la început cu o deficiență: liftul. Ascensorul, destinat în special persoanelor cu dizabilități, dar extrem de util și în cazul copiilor, nu a avut aviz de funcționare, motiv pentru care a fost închis în tot acest timp. „Proiectul a fost finalizat din punct de vedere tehnic. A fost prelungit termenul de implementare până la 1.11.2016, a fost emisă autorizația de securitate la incendiu, proiectul este funcțional, parcarea fiind ocupată parțial. Liftul pentru personal nu are însă avizul
ISCIR și se va relua procedura de achiziție a contractului de prestări și autorizare ISCIR“, susținea, în luna octombrie, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, responsabilă cu proiectele europene.
Termenul a trecut, dar liftul a rămas nefuncțional. Abia la sfârșitul lunii decembrie situația s-a schimbat, potrivit ADR Oltenia. Primăria Craiova, beneficiara proiectului, a reușit să rezolve, după șapte luni de la inaugurarea parcării subterane, și problema cu ascensorul. „În conformitate cu adresa Primăriei Craiova transmisă ADR pe 27.12.2016, în data de 23.12.2016 a fost realizat de către CNCIR (Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA) – sucursala Craiova un raport de inspecție prin care se constată îndeplinirea condițiilor pentru acordarea autorizației de funcționare. Astfel, este permisă punerea în funcțiune a liftului. În consecință, parcarea subterană este funcțională sută la sută“, a precizat ADR S-V Oltenia, într-un răspuns trimis GdS.
Parcarea subterană din centrul Craiovei este proiectul european care a „înghițit“ cei mai mulți bani, alături de „Water Park“ și „Reabilitarea Parcului «Nicolae Romanescu»“, la celelalte două termenele de implementare fiind însă prelungite până la 30 aprilie 2017, respectiv 31 decembrie 2018. Ultimele proiecte cu fonduri europene care trebuia finalizate la 1 noiembrie 2016 au fost cele privind reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul „Romanescu“ și construirea Business Center Sud Craiova. La ambele, ADR Oltenia susține că a luat act de recepția în termen a lucrărilor, nefiind însă parte semnatară a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS