10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFamilia Dan din comuna Bratovoieşti merge mai departe

Familia Dan din comuna Bratovoieşti merge mai departe

Câţiva oameni deosebiţi pot schimba lumea, pot alunga şi cele mai cumplite coşmaruri, pot aduce zâmbetul pe faţa unor semeni greu încercaţi. După toate necazurile şi problemele, ultimele zile ale lui 2016 le-au adus membrilor familiei Dan, din comuna Bratovoieşti, Sărbători aşa cum doar visau.

Pe 29 decembrie a fost publicată în Gazeta de Sud povestea familiei Dan din satul Bădoşi, comuna Bratovoieşti, care trăieşte de câţiva ani în întuneric, la lumina lumânărilor, („O familie are nevoie de sprijin“) . Au avut o viaţă foarte grea pentru că problemele s-au ţinut lanţ. 2016 a fost parcă mai greu decât orice an, au avut un deces în familie, apoi, pe 11 decembrie, le-a luat foc casa, iar lucrurile adunate de-a lungul vieţii s-au transformat în scrum.
Nu au cerut ajutor nimănui până în ziua în care au realizat că le este imposibil să meargă mai departe. „Au fost zile în care nu am avut ce să punem pe masă copiilor să mănânce. În ciuda tuturor greutăţilor, i-am trimis la şcoală. Fata a urmat o şcoală de tehnicieni veterinari la Malu Mare, însă nu şi-a găsit de lucru, iar băiatul este elev în clasa a VII-a la Şcoala nr. 36, din cartierul 1 Mai. Am rămas impresionată de toţi cei care ne-au călcat pragul după apariţia articolului în Gazeta de Sud. Persoane deosebite, oameni care au venit să ne cunoască, să vadă condiţiile în care trăim, să ne ajute.
Ne-au dăruit haine, foarte multe alimente, dulciuri, electrocasnice, mobilă pentru dormitor, pături, bani. În numai câteva ore, aceşti oameni ne-au schimbat viaţa şi am avut cea mai îmbelşugată masă de Sărbători. O altă persoană ne-a promis că ne va da materiale de construcţii pentru a ne renova casa. Ne-a spus chiar că ne va ajuta să ne rebranşăm la curent. Gesturile acestor oameni înseamnă foarte mult pentru noi. Vrem să mulţumim fiecărei persoane în parte, le pot spune cu mâna pe inimă că au făcut doi copii fericiţi, iar nouă, părinţilor, ne-au dat putere şi speranţă să mergem mai departe“, a spus Daniela Dan. Cei care doresc să sprijine în continuare această familie o pot face sunând la numărul de telefon 0784.847.118 sau pot merge direct în satul Bădoşi, comuna Bratovoieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS