10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPodul de la Malu Mare - restricții prelungite, reparații amânate

Podul de la Malu Mare – restricții prelungite, reparații amânate

Distrus în vară în urma unui grav accident de circulație, podul situat pe DN 55 Craiova – Bechet, pe raza comunei Malu Mare, nu are șanse să fie reparat prea curând. Lucrările ar putea demara anul viitor, cel mai probabil după ce se va încheia reabilitarea întregului drum, însă nu se știe exact când, pentru că ar exista, se pare, și o problemă de finanțare. Până atunci, pe pod circulația se va derula cu restricții.

O cititoare GdS ne-a scris zilele trecute pentru a semnala situaţia podului din comuna doljeană Malu Mare, situat pe DN 55 Craiova – Bechet, care nu a fost reparat până acum, după ce în luna august aici a avut loc un grav accident de circulaţie, în urmă căruia au murit două persoane. Una dintre maşinile implicate în accident a rupt atunci balustrada de beton şi a căzut într-o râpă de circa zece metri, dar podul nu a mai fost refăcut. Chiar dacă aici s-au montat indicatoare care arată că podul este în lucru şi s-au impus restricţii rutiere (sunt semafoare şi se circulă pe o singură bandă), lucrările nu au demarat până în prezent. Balustradele de beton sunt tot rupte, prezentând şi acum urmele accidentului din vară, iar crucile aflate pe o parte şi pe alta a drumului arată că aici a avut loc o tragedie.
Situaţie care s-ar putea repeta, crede respectiva cititoare, nu neapărat în cazul maşinilor care traversează podul, ci al copiilor care aleg să se joace pe aici, deşi balustrada este ruptă. „Vă semnalez situaţia podului din comuna Malu Mare, care acum câteva luni a fost grav avariat din cauza unui accident în care şi-au pierdut viaţa doi oameni. Nu s-a făcut nici o lucrare de reparaţie la acel pod, deşi este o zonă foarte circulată, iar promisiunile electorale au fost multe. De când au montat semafoare şi se formează cozi, a devenit locul de joacă al copiilor curioşi, care nu conştientizează că pot cădea oricând de pe pod ca urmare a lipsei balustradei. Politicienilor care au promis atâtea nu le pasă dacă acolo se mai întâmplă vreo nenorocire, dar noi trăim cu teama zi de zi… Poate prin articolele dumneavoastră îşi amintesc şi care sunt atribuţiile lor“, este mesajul primit de la o doljeancă. „Vă trimit acest mesaj după ce în mijlocul de transport care stătea la una dintre cozile formate am auzit-o vorbind chiar pe femeia care a supravieţuit accidentului şi care, cu cadru ortopedic, cu mers necontrolat care atrage atenţia, mergea la piaţă să vândă diverse produse pentru a reuşi să strângă suma necesară pentru analizele pe care doctorii spun că nu i le pot face decât pe bani“, ne-a mai scris aceasta.

Nu se știe când va demara reabilitarea podului

Contactat telefonic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Alin Golumbeanu, cel care putea lămuri problema, nu a dorit să ofere informații despre situația podului din localitatea Malu Mare, precizând că va răspunde oficial numai unei solicitări în scris, în baza Legii nr. 544 / 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Am transmis această solicitare și vom publica răspunsul DRDP Craiova în momentul în care îl vom primi. Până atunci, cel care a încercat să lămurească într-un fel situația a fost primarul comunei Malu Mare, Ilie Dodocioiu. „Din câte știu eu, după ce se va termina cu reabilitarea întregului drum Craiova – Bechet, unde ar mai trebui turnat al treilea strat de beton, o să fie reparat și podul. Ar fi vorba de o lucrare de amploare și am înțeles că nu ar fi fonduri în acest moment. Cel mai probabil, la refacerea podului se va lucra de anul viitor, dar nu se știe când. Până atunci, s-a luat măsura să se instaleze aici un semafor, pentru a nu mai apărea incidente, iar tot ce a putut face primăria a fost să ofere sursa de curent. Balustrada s-a rupt în urma acelui accident nefericit, dar ea era oricum șubredă, pentru că la acest pod nu s-a mai intervenit de mulți ani“, a precizat edilul din Malu Mare. Până când DRDP Craiova va trece la reabilitarea podului, aici se vor menține restricțiile de circulație din prezent, traficul rutier desfășurându-se pe o singură bandă.
Reamintim faptul că, în vară, un bărbat de 51 de ani, din comuna doljeană Teasc, şi unul de 19 ani, din Malu Mare, şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs în dimineaţa zilei de 12 august, chiar pe acest pod. Tânărul, aflat la volanul unui BMW fără a poseda permis de conducere, a intrat pe contrasens şi a izbit o autoutilitară condusă regulamentar de bărbatul din Teasc. În urma impactului, autoutilitara a trecut prin balustrada de beton a podului şi a căzut în râpă. Ambii şoferi au decedat pe loc, iar o a treia persoană, o femeie de 52 de ani, pasageră în autoutilitară, a fost rănită şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Femeia a supraviețuit accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS