7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean rus urmărit pentru omor, prins la Calafat

Cetățean rus urmărit pentru omor, prins la Calafat

Cetățeanul rus a fost ridicat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale, care l-au adus la Craiova pentru a fi audiat de un procuror (Foto: IPJ Dolj)
Cetățeanul rus a fost ridicat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale, care l-au adus la Craiova pentru a fi audiat de un procuror (Foto: IPJ Dolj)

Polițiștii de frontieră de la Calafat au depistat, joi seară, un cetățean rus de 55 de ani, dat în urmărire internațională pentru comiterea unei infracțiuni de omor. Este vorba de Sergey Georgiev, care figura pe lista celor mai căutați suspecți de omor din Europa.
Potrivit oamenilor legii, joi seară, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, călătorind pe jos, un bărbat care a prezentat pentru control o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare. Polițiștii de frontieră
și-au dat seama că documentul este fals, după care au aflat că au de-a face cu un urmărit internațional. „Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie prezentat, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că respectiva carte de identitate nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind falsă. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul este cetățeanul rus Sergey G., în vârstă de 55 de ani, iar în urma consultării bazelor de date specifice, a rezultat faptul că persoana este urmărit internațional, fiind căutată de către autoritățile bulgare pentru omor“, au precizat oamenii legii.
Luat la întrebări, cetățeanul rus a explicat că știa că este dat în urmărire, dar și că a cumpărat documentul fals cu 200 de euro de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.
Ulterior, cetățeanul rus a fost preluat de o echipă de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care l-a dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiat de un procuror. Anchetatorii au emis o ordonanță de reținere pe numele suspectului, care urmează să fie prezentat în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Sergey Georgiev figurează pe lista cu cele mai căutate persoane din Europa, acesta fiind condamnat definitiv pentru uciderea unui cetățean bulgar. Potrivit eumostwanted.eu, „pe 28.01.2011, pe șoseaua Strey-Kirovgrad-Znamyanka, în regiunea Hmelnytsa din Ucraina, persoana (Sergey Georgiev – n.r.) l-a ucis în mod intenționat pe bărbatul de naționalitate bulgară Miroslav Marinov Marinov“. Crima a fost comisă premeditat și într-o manieră deosebit de dureroasă și crudă pentru persoana ucisă. Mai exact, cetățeanul bulgar a fost înjunghiat de mai multe ori în gât cu un cuțit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS